13 Temmuz 2009 Pazartesi

HALKIN NÖKERİ


DOĞU TÜRKİSTAN MESELESİ VE RABİA KADİR


Türk milletinin ana vatanı olan bu topraklar ,yüzyılı aşkın süredir Çin işgali altında inim inim inlemektedir. Doğu Türkistan halkı olan Uygurların son devletleri Çin işgali ile son bulmuş ve rahmetli cumhurbaşkanları İsa Yusuf Alptekin geriye kalan ömrünü Türkiye de yaşayarak ömrünü bu davaya vakfetmiştir , ruhu şad olsun.
Tarih de Türk milletinin izlerine yazılı kaynaklarda ilk kez Çin kayıtlarında HUN ları kastederek HUİ ler olarak rastlanılmaktadır, ilk rastlandığı yerlerde bu gün Çin mezalmi altında inleyen bu toraklardır. Anavatanımız olan bu topraklara ve soydaşımız olan Uygurlara karşı tüm Türk milletinin manevi bir borcu olduğunu düşünüyorum , hepimiz bu borcumuzu ödememiz ve Doğu Türkistan davasına ve öz ve öz Türk olan Uygur Türkü kardeşlerimize sahip çıkmalıyız ve Çin zulmünü her ortamda haykırmalıyız.
Rahmetli cumhurbaşkanı İSA YUSUF ALPTEKİN in vefatından sonra yaşanan boşluğun doldurulması kolay olmadı şimdi Uygur Türkü kardeşlerimiz yeni bir liderle sayın RABİA KADİR hanımefendi ile yollarına devam ediyorlar , RABİA KADİR kendini bu davaya vakf etmiş bir isim tüm malını mülkünü Urumçi de bırakarak Amerika da sürgün hayatı yaşayarak davasına sahip çıkıyor Çinliler beş çocuğunu hala daha Çin de rehin tutmaktadırlar.

Türkiye, başbakanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından büyük bir ayıp tan kurtarılarak Rabia KADİR e vize verilmesini sağlamış ve Uygur Türklerinin liderinin ülkemize gelmesinin önü açılmıştır. Bu dava yıllarca Türkiye den yürütülmüş idi şimdi gerçi hala Uygurların gök bayrağı ülkemizde yasak! ama olsun bir ayıp bitti . şimdi sıra RABİA KADİR i TÜRKİYE de davanın şanına yakışır şekilde karşılamaya geldi…

Hiç yorum yok: