2 Mayıs 2009 Cumartesi

SORUNLAR BEYAZ MASADA ÇÖZÜLECEK


Safranbolu Belediyesinde yeni dönem Belediye Başkanı olan Dr. Necdet Aksoy’un en önemli projelerinden birisi olan “BEYAZ MASA” günlerdir süren yoğun çalışmalar sonucu hayata geçirildi.
Seçim Sürecinde açıkladığı projelerini hayata geçirmeye başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, sözünü tutmaya devam ediyor. Vatandaşlar belediyeye geldiklerinde beyaz masa’da bütün problemlerini anlatıp sorunlarının çözümü noktasında en iyi hizmeti alacaklar. Karabük il ve ilçeleri arasında bir ilk olan Beyaz Masa projesi Safranbolu’da hizmet vermeye başladı.
Beyaz masa nedir? Beyaz Masa, Halkla İlişkiler birimi bünyesinde hizmet veren, Belediye birimlerinin çözmesi gereken sorunları, dilekçeye dökerek ilgili birimlere gönderen bir hizmettir. Vatandaşların verdiği veya beyaz masa da hazırlanan dilekçelerin takibini de yaparak çözüme ulaştırır.
Beyaz Masaya 153 nolu telefon aranarak dilek ve şikayetler bildirilip, takibi de yapılabilmektedir.
Vatandaşların herhangi bir işinin takibi için Beyaz Masa'ya gelindiğinde, Belediye bünyesinde hangi birimle görüşülmek istenirse, yönlendirme yapılarak veya bizatihi ilgilenilerek yardımcı olunmaktadır.
İnternet ortamında http://www.safranbolu.bel.tr/ adresinden beyaz Masayı seçerek Safranbolu belediyesine başvuruda bulunulabilecektir. Yapılan bütün başvurularda geri dönüş yapılmakta olup vatandaşlar sonuçla ilgili bilgilendirilmektedir.

Safranbolu Ve Karabük Belediyesi Bahar Temizliği Çalışmalarına Başladı


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Karabük ve Safranbolu Belediyeleri Bahar temizliği çalışmalarına hız verdi
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Bahar temizliği ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamasında Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğun bir temizlik çalışması başlattık bu yanlış algılanmasın Temizlik çalışmalarımız yılın 12 ayı devam ediyor Yalnız Hava şartları nedeniyle Park ve Bahçelerin boyanması yeniden düzenlenmesi ile çevre düzenlemesi çalışmalarımızın yanı sıra Bordürlerin boyanması,ve Çevre düzeninin yenilenmesi gibi çalışmalarımız agırlık kazanıyor Safranbolu Konumu itibarı ile Parke döşeme yapıldığı için yollarda yıkama çalışmaları yapılamıyor bu nedenle süpürge çalışmalarına ağırlık veriyoruz ve bu çalışmalarımızı öncelik sırasına göre yapıyoruz dedi
KARABÜK
Karabük Belediyesi bahar temizliğini aralıksız sürdürüyor. Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında, Karabük-Yenice yolu kenarındaki balçık ve ot temizleme çalışmalarının yanı sıra ve kaldırım yıkama çalışmaları gerçekleştirildi.
Temizlik işleri ekipleri süpürge aracı, greyder, kepçe, hafriyat ve yıkama araçlarının yanı sıra 5 temizlik işçisi ile birlikte Karabük-Yenice yolunda balçık, ot ve kaldırım yıkama çalışmalarını tamamladı. Belediye ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında söz konusu yol güzergâhındaki kötü görünüm giderildi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI ALMAK İÇİN ULUSAL GAZETELERE İLAN VERDİ


Karabük Üniversitesi, Anabilim Dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen Üniversite fakültelerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacağı bildirildi.Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan duyuruda "Yardımcı Doçent kadroları için ilgili Fakülte Dekanlıklarına, Profesör ve Doçent kadroları için Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı'na bir adet dilekçe ekinde diploma veya öğrenim durumunu gösterir belge, nüfus cüzdan sureti, üç adet fotoğraf ile özgeçmişi, varsa yayınlarıyla (Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edenlerin bilimsel çalışma ve yayınlarını, özgeçmişlerini ve yayın listelerini kapsayan bir dosyayı dört nüsha halinde, Profesör kadrolarına başvuracaklar ise yayınlarını altı nüsha halinde, Profesör ve Doçent kadrosuna başvuracaklar ayrıca Personel Dairesi Başkanlığı'ndan temin edecekleri belgeleri de ilave edeceklerdir.) birlikte müracaat etmeleri ilan olunur" denildi.Ayrınca duyuruda, Profesör ve Doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacağı, başvuranların müracaat dilekçelerinde yabancı dillerini belirtmeleri gerekmekte. Başvuracak adaylar dilekçelerine bilimsel özgeçmişlerini, yayınlarını, yabancı dil başarı belgelerini ve haklarında bilimsel referans alınabilecek üç Öğretim Üyesinin isim ve adreslerini eklemelidirler. Müracaat eden tüm adayların adli ve idari soruşturma geçirmemiş olmaları şarttır. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyeceği gibi yukarıdaki belgelerden bir tanesinin eksik olması halinde de müracaatlar kabul edilmeyecektir.Başvuracak adayın başvuru formunu doldurmaları gerektiği de vurgulandı

KARABÜK’TE POLİS RÜŞVET ALMAKTAN TUTUKLANDI


Karabük'te, rüşvet iddiasıyla biri polis memuru iki kişi tutuklandı. Bolu'nun Mengen ilçesinde orman kaçakçılığı yaptığı iddiası üzerine jandarma ekiplerince teknik takibe alınan bir kişinin telefon konuşmalarında trafik polisinden rüşvetle evraklarını halletmesini istediği tespit edildi. Bunun üzerine rüşvet aldığı öne sürülen Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi'nde görevli polis memuru İ.Ş. teknik takibe alındı. Hüseyin A.'nın trafikle ilgili bir işlem sırasında İ.Ş.'ye rüşvet verdiğini belirleyen ekipler bu kişileri gözaltına aldı. Polismemuru İ.Ş. ile Hüseyin A., yapılan sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

SAFRANBOLU'DA MUHTAR, DİN GÖREVLİLERİ VE ÖĞRETMENLERE AFET PLANLAMA SEMİNERİ VERİLDİ


Karabük'ün tarihi konakları ile ünlü ilçesi Safranbolu'da Kızılay tarafından Afet planlama semineri verildi.Kızılay Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Afet Planlama Asistanları Seher Tezeren ve Nilüfer Öztürk tarafından Safranbolu Halk Eğitim Merkezinde Deprem, Yangın, Sel felaketi gibi durumlarda görevli oldukları yerlerde planlamayı yapmakla görevlendirilen kamu görevlilerine yapmaları gerekenler konusunda eğitim semineri verildi.Muhtar, din görevlileri ve öğretmenlerden oluşan ekip afet durumda halkı yönlendirmek ve kurtarma çalışmalarını yürütmekle görevliler