6 Mayıs 2009 Çarşamba

KÜÇÜK GAZETECİLER BÜYÜKLERE TAŞ ÇIKARTTI



Safranbolu Ünsal Tülbentçi İlköğretim Okulu öğrencileri Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’dan okul Gazetesi için röportaj aldılar. Gazeteci öğrenciler Mervenur Yıldırım, Merve Karagöz, Tuna Korkmaz, Şeydanur Namuslu ve Öğretmenleri Hasan Çetin Başkan Aksoy’a hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Başkan Aksoy’la özel röportaj yapan minikler Belediye çalışmaları hakkında sorular sorup bilgiler edindiler.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy öğrencilere verdiği röportajda çocuklara gençlere ve öğrencilere yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Trafik haftası konusuna değinen Aksoy öğrencilerin trafik kurallarına uymalarını ve daha dikkatli olmalarını istedi. Küçük gazeteciler Başkan Aksoy’a teşekkür edip çiçek takdim ettiler ve gazetelerine koymak için kendi fotoğraf makineleri ile birde fotoğraf çektiler.

HEM DİKİYORUZ,HEM KESİYORUZ BUNU HEP YAPIYORUZ








Safranbolu -Bartın arasında devam eden yol çalışmaları nedeniyle . Şu ana kadar yaklaşık 10 bin ağaç kesildiEdinilen bilgilere göre Karayolları Safranbolu Bartın arasındaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle Karabük Orman İşletme Müdürlüğünden yol kenarında bulunan ağaçların kesilmesini istedi. Bu talep üzerine kesime başlayan Orman İşletmesi ekipleri yaklaşık şimdiye kadar 10 bin ağacı kesti.Çevreciler ve doğaseverler olaya sert tepki gösterirken Ağaç katliamının süreceğinden endişe ettiklerini dile getirdiler.Safranbolu Bartın arasında yapılan Yol Genişletme çalışmaları planlamasına göre bu yıl yalnızca Safranbolu-Eflani Yol ayrımı arasında ki 7 km’lik alanda 10 bin ağacın kesildiği ve ormanlık alanın son derece yoğun olduğu Safranbolu -Bartın arasında Ağaç Kesiminin önümüzdeki yıllarda da süreceğine dikkat çekildi.Karayollarının iyol genişletme çalışması yapmak için Karabük Orman Müdürlüğüne yaptığı baş vuru sonrasında Kesimine başlanan Ağaçların Yol Çalışmaları bitene kadar devam edeceği belirtilirken vatandaşlar Orman işletmesi ücretsiz Fidan Dağıtarak Halkı Ağaç Dikmeye çağırıyor bir taraftan da kesiyoruz bunu hep yapıyoruz diyerek sitem ettiler

ÖĞRENCİLER SAFRANBOLU’YA HAYRAN KALDI



Avrupa Birliği Gençlik Programı çerçevesinde Karabük’e gelen Fransa ve Avusturya’lı öğrenciler Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaretlerinin ardından Safranbolu’ya geldiler
Safranbolu’nun tarihi hakkında bilgiler alan Öğrenciler Hayretlerini gizleyemezken Safranbolu Kültürü Karşısında Şaşkına döndüler
Safranbolu ilçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin tarafından bilgiler verilen Fransa ve Avusturya’lı öğrencilerin çogunluğunun bayan olması nedeniyle Kız Meslek Lisesindeki El Sanatları çalışmalarından Tel Kırma çalışmasını çok sevdiler
Avrupa Birliği Gençlik Programı çerçevesinde gelen Fransa ve Avusturya’lı öğrenciler İlçemizin tarihi ve turistik yerlerini geziyorlar
KARABÜK ZİYARETİ
TED Karabük Kolejinin gerçekleştirdiği proje kapsamında İlimize gelen Fransız ve Avusturyalı öğrenciler, TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın ile birlikte Vali Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın “Avrupa Birliği üye ve aday ülkelere çok büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanlar içerisinde okullar arasında, öğrenciler arasındaki işbirliğini destekliyor. Biz okul olarak böyle bir proje hazırladık. Projemiz kabul edildi. Proje ile ilgili ilk toplantımız Avusturya’da olmuştu. İkinci toplantımız Türkiye’de oluyor. Proje kapsamında 5 öğretmen 3’ü Avusturya’dan 2’si Fransa’dan, yine 1 velimiz ve 6 öğrencimiz buraya geldiler. Proje kapsamında gelen öğrenci ve öğretmenlerimiz kendi ülkelerindeki okul, öğrenci ve veli işbirliği ile ilgili bilgiler veriyorlar. Biz kendilerinden gerçekten çok yararlanıyoruz. Onlar da bizlerden yararlanıyorlar.” dedi.

KARABÜK İŞSİZLİKTEN YAKINIRKEN EREĞLİ TEKSTİL FABRİKALARI KALİFİYE İŞÇİ BULAMIYOR



Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bulunan tekstil fabrikaları işçi bulamamaktan yakınıyor. İlçenin Eğerci beldesinde tekstil alanında 12 yıldır hizmet veren Emirhan Tekstil, yeni iş talepleri karşısında işçi kapasitesini 2 katına çıkartma kararı aldı. Ancak çalıştıracak kalifiye eleman bulamıyor. Fabrika sahibi Hüseyin Avcı, gelen iş taleplerine yetişmek için 150 kişi daha işe almak istediklerini söyledi.
İlçede tekstil alanında faaliyet gösteren diğer fabrikalar da kalifiyeli işçi bulmakta güçlük çekiyor. Birçok firmanın işçi çıkarttığı veya ücretsiz izin verdiği şu günlerde 300 kişilik işçi kapasitelerini şu an 150 kişi ile sürdürdüklerini aktaran Avcı, işe yeni başlayan vasıfsız işçilere yardımcı olduklarını ve zamanla iş yeteneklerini geliştirmeleri halinde daimi kadrolarına alıp, emekliliği gelene kadar çalışabileceklerini belirtti.
Emirhan Tekstil, işlerin yoğunluğundan ötürü daha geniş bir alana taşındı. Dana önceki tesislerde 180 kişi çalıştırdıklarını ifade eden yöneticilerinden Hasan Yakup Cebioğlu da şu bilgileri verdi: "Bu tesisimizi yeni kurduk. Kapasitesi 350 kişilik ve şu an 150 kişi ile çalışıyoruz. Vasıflı- vasıfsız aldığımız bütün personeli burada yetiştirip eğitiyoruz. Şu an itibari ile elimizde 3 milyon adet siparişimiz var. Tek sıkıntımız ise kadro. Elimizde yeterli kadromuz yok. İnşallah ekibimizi tamamladığımız zaman gelen taleplere göre gece vardiyası da yapıp işçi sayımızı 600 kişiye kadarda çıkarta bilecek imkânımız var."

KARABÜKSPOR- KARTALSPOR KARŞILAŞMASINDAN 3 PUAN ALARAK LİGİ BİTİRMEK İSTİYOR



Geçtiğimiz hafta sonu Bank Asya Liginde küme düşme tehlikesi yaşayan Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3 puan ile dönen Kardemir Karabükspor ligin son karşılaşmasında kendi sahasında oynayacağı Kartalspor karşılaşmasında alacağı 3 puan ile taraftarını mutlu etmek istiyor.Yaşar Kaptan Çebi Tesislerinde Teknik Direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Kartalspor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayan kırmızı mavililerde moraller yerinde. Cezalı futbolcuların cezalarının bitmesi ve Erciyes karşılaşmasında kaburga kemikleri kırılan Tayfun’un dışında tüm sakatların iyileşmesi teknik heyeti sevindiriyor.Teknik Direktör Hüsnü Özkara ikinci yarıda müthiş bir çıkış yakalayarak 28 puan topladıklarını ve Kartalspor karşılaşmasında bunu 31’e çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Özkara; “Amacımız bize her zaman büyük destek veren taraftarımıza 3 puan hediye etmek, onları güzel bir sonuçla taçlandırmak ve lige güzel bir şekilde veda etmek” dedi. Özkara karşılaşmanın gidişatına göre genç futbolculara da bu karşılaşmada yer verebileceğini ifade etti. Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz ise yaptığı açıklama Kardemir Karabükspor’un artık Bank Asya Ligini tanıyan bir takım olduğunu ve hedeflerinin önümüzdeki yıl Süper Lig olduğunu belirtirken bu doğrultuda da çalışmaların şimdiden başladığını belirtti. Yılmaz önümüzdeki hafta 3 Afrikalı futbolcunun denenmek üzere Karabük’e getirileceğini belirtti.Genel Menejer Seyit İçgül ise yaptığı açıklamada sezona başlarken ilk sekizi hedeflediklerini ve Kartal karşılaşmasında alacakları 3 puan ile ligi yedinci bitirerek hedeflerine ulaşacaklarını iddia ederken gelecek sezonun çalışmalarına şimdiden başladıklarını ve geçtiğimiz hafta sonu bazı gurbetçi futbolcuları izlemek üzere Almanya’ya gittiğini belirtti. İçgül bu tür takiplerin bundan sonra da devam edeceğini ve yetenekli gençlerin takıma kazandırılacağını belirtti.