15 Mayıs 2009 Cuma

ŞİKAYET VE ÖNERİLER BİLGİSAYAR SİSTEMİNDE DEĞERLENDİRİLECEK


İBB Beyaz Masa Kurucu ve Koordinatörü olan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Beyaz Masa’nın önemini belirterek bundan sonra Şikayet ve Öneriler Bilgisayar ortamında değerlendirilecek ve Karşı tarafa 24 saat içinde bilgi verilecek dedi
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Biliyorsunuz ben İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki Beyaz Masa’nın kurucu koordinatörü olarak çalışmıştım. Dolayısıyla bu bizim Beyaz Masa düşüncesi ve uygulaması başından itibaren bildiğimiz ve açıkçası mimarı olan bir insanım. Safranbolu’muzda da Belediyemizin çatısı altında müracaat kısmında girişte üç arkadaşımızla modern bir ortamda Beyaz Masa çalışmalarımızı başlattık. Beyaz Masa’ya üç noktadan ulaşabilmek mümkün, mesai saatleri içerisinde 153 nolu telefonu aradığınızda Beyaz Masa görevlilerimiz sizlere cevap veriyor. İstek arzu ve şikâyetlerinizi derhal bilgisayar ortamına kaydederek 24 saat içerisinde cevap verecek şekilde ilgili birimlere aktarıyor. İkinci yol bizzat kendiniz Beyaz masa’ya istek arzu ve şikâyetlerinizi bildirebiliyorsunuz. İnsanlarımız buraya gelip, kendilerinin ağırlandığı, çay kahve söyleyip dertlerini anlatabilecekleri kendilerini dinleyen profesyonel halkla ilişkiler görevlileri ile vatandaşlarımızı karşılamaktayız. Buraya geldiklerinde kendilerini karşılayan bir ekibimiz var. Yine belediyemizin fax yoluyla ulaşabiliyorsunuz ayrıca Belediyemizin Web sayfası olan http://www.safranbolu.bel.tr/ adresinden de e-mail göndererek internet üzerinden de aynı şekilde ulaşılabilmektedir. Ben bütün Belediye personelimizi toplayarak şu talimatı verdim; “Beyaz Masa’ya halkımızın iletmiş olduğu istek, şikayet ve arzular ve Beyaz Masa’nın bu istekleri sizlere ulaştırdığı andan itibaren sayın Belediye Başkanının emirleridir. Belediye Başkanı size emir verdiğinde nasıl çalışıyorsanız, beyaz masanın istek ve arzularını yerine getirme noktasında aynı şevk, kararlılık ve gayretle çalışacaksınız. Şeklinde bir talimat verdik. Personelimiz bu noktada da çalışmalara başladılar ve bu çalışmalar devam ediyor.

POLONYADA YAPILACAK 13. Uluslararası Wushu Turnuvasına Safranbolu Aslanspor'da Katılacak


Safranbolu’dan 2007 2008 Wushu Türkiye şampiyonu gençlerde 70 kiloda Onurcan İstenci ile Aslan Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Ramazan Sevinç de Resmi Milli Takım Antrenörü POLONYADA YAPILACAK 13. Uluslararası Wushu Turnuvasına Safranbolu Aslanspor'da Katılacak
olarak Polonya’ya gidiyorlar.

Türkiye’den ilk defa yıldızlar kategorisinde katılımın olacağını turnuvaya gençler ve büyükler kategorisinde de katılım gerçekleşecek.

Kampı ziyaret eden Yeni Göreve başlayan İstanbul Gençlik ve Spor İl müdürü Sayın Ömer Gümüş sporculara hitaben bir konumsa yaparak basarılar diledi ve wushu ekibini maç öncesi motive etti.

Milli takımlar teknik direktörü Yılmaz Aydın, İl Müdürüne yeni görevinde basarılar dileyerek wushu federasyonu ve Genç wushucalar adına plaket takdim etti.

Wushu Milli Takımı 14 Mayıs Perşembe 17:30 da Atatürk Havaalanından Polonya Varşova ya Uçacak ve 19 Mayıs Salı günü Polonya’dan 13:30 Yurda dönecekler.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA HALİL AYDIN VEKALET EDİYOR


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY’ un şehir dışında bulunması nedeniyle Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Halil AYDIN Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Belediye çalışmalarıyla ilgili faaliyetleri yerinde inceleyen Halil AYDIN, şunları söyledi: “Başkanımız Dr. Necdet AKSOY şehir dışına çeşitli temaslarda bulunmak üzere gitti. Bende Başkan Vekili olarak görev yapıyorum. Başkanımız şehir dışında bulunduğu müddetçe bizler de kendisinin yokluğunu elimizden geldiği kadar hissettirmemeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz.” dedi. Halil AYDIN asfalt çalışması yapılan Devlet Hastanesi altında bulunan Deretarla Sokağında incelemelerde bulunarak işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Günlerdir çalışması devam eden çöp konteynır boyama çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen AYDIN “Belediyecilik hizmetlerimizin aksatılmadan devam etmesine çalışıyoruz.” dedi.

AK PARTİ İL KONGRESİ


Akparti Karabük il başkanlığı seçiminin Karabük siyasetine etkileri ne olabilir. Önümüzdeki altı yıl içinde üç adet genel seçim olacak bu seçimlerde çıkacak sonuçlar karabükün geleceğini belirleyecektir. Seçilecek olanların kimlikleri, kişilikleri ,iktidar partisinden olup olmadıkları ,kapasiteleri , çalışkanlıkları , gelecekte nasıl bir Karabük le karşılaşacağımızı belirleyecektir. Örneğin 2011 milletvekili genel seçimlerinde Ak partinin milletvekili adaylarının kim olacağı hususunda bu kongre mutlaka etkin olacaktır. Milletvekili sayımız artık iki olduğuna göre sayın Mustafa Ünal eğer siyasete devam diyorsa nasıl daha önce olduğu gibi başvurusunu Karabük e bile yapmadan gelip listenin başına nasıl oturmuşsa yine gelip oturması muhakkaktır. Geriye bir koltuk ve çok aday var. Bu adayların en güçlülerinden biri olan sayın Emin Demir in şansının azaldığı bu kongre sonrası görülmektedir. Buna karşın mevcut milletvekillerinin ise şansları artmıştır.Ancak unutulmaması gereken önemli bir hususta sayın Ömer Ayar ın kendinden daha önceki iki il başkanına verilen milletvekili adaylığına talip olmasıdır ve hakkıdırda o zaman şansı en yüksek aday aday larından biri haline gelir. Yine il genel meclis üyesi sayın Seyfettin Dikmen inde adaylığa talip olması beklenmelidir. Orman genel müdürü sayın Osman Kahveci ,Acil durum yönetimi genel müdürü sayın Hasan İpek gibi isimlerinde unutulmaması gerekir.
9 mayıs tarihin de yapılan kongre de görünen en önemli husus ise iki adaylı bir kongre olmasına ve 23 oy farkla seçim sonuçlanmış olmasına rağmen ,salonun çoğunun boş olması kongre ye katılanların son derece heyecansız olması ,2011 seçimleri için herkesi düşünmeye sevk etmesi gerekir. Aksi halde milletvekilliklerinden birinin başka partiye gitme olasılığı hızla yükselmektedir. Buda ak partinin Karabük te belediyeden sonra alacağı ikinci büyük darbe olur.
Siyasette sinsice haraket etmek, kendine rakip olabilecekleri ayak oyunları ile yok etmek, insanların yüzüne gülüp arkasından darbe indirmek, insanları bir şekilde satın alarak o an için kullanmak, herkesin beklentilerini bilip herkese mavi boncuk dağıtmak, parti için de belki belirli başarılar kazandırabilir kişilere ancak bir süre sonra o partide yalnız kalınabilir o da sonun başlangıcı demektir.Bir zamanlar Anavatan partisi de böyle idi Ak partinin Anap ın kaderini paylaşmaması için lütfen biraz dikkat