21 Mayıs 2009 Perşembe

AKSOY,TANITIMIN HER ALANINDA VARIM DİYOR


Turizmin her alanında Var Olduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Safranbolu’da bulunan Pansiyon Konak ve Otelleri de unutmadı ve Her Ay Gerçekleştireceği Değerlendirme Toplantısını ayrı bir Pansiyon,Konak ve Otelde yapacağını belirterek Amacımız İlçemizde bulunan Pansiyon, Konak ve Otellerin tanıtımını sağlamanın yanı sıra Katkıda bulunmak dedi
09 Nisan 2009 Perşembe günü görevi Nihat Cebeci’den devralan Dr. Necdet Aksoy, başkanlığının ilk bir aylık performansının değerlendirilmesi için Karabük ve Safranbolu’da faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. İlkini Safranbolu Çarşıda Kalafatoğlu konakta gerçekleştirdi
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Düzenlediği Basın toplantısında Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şeffaf, ilkeli ve dürüst belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak bu bilgilendirme toplantılarımızı aylık mutat olarak yapacağız. Bu çerçevede zaten günlük çalışma programımızı, faaliyetlerimizle ilgili bilgi ve fotoğrafları basın birimimiz Karabük ve Safranbolu çevresinde yayın yapan siz değerli basın mensuplarımıza düzenli olarak ulaştırıyor. Ayrıca tüm bu bilgi ve fotoğraflar belediyemizin internet sitesinde de güncel ve aktüel olarak yer almaktadır. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bir başka teşekkürüm de Safranbolu halkınadır. Görevi devraldığımız tarihten bu yana müthiş bir ziyaretçi akını yaşadık. Gerek bizzat gelerek, gerek çiçek göndererek gerekse telefon ederek tebrik ziyaretinde bulunan bizi yalnız bırakmayan ve sevgisini, güvenini ifade eden tüm dostlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Ben toplantımızın başında öncelikle şunu açık yüreklilikle, üstüne basa basa ve altını çizerek ifade etmek istiyorum. Gerek aday adaylığı gerek belediye başkan adaylığı ve gerekse belediye başkanlığı görevini üstlendiğimiz bu kısa zaman dilimi içerisinde pek çok polemik ve gereksiz tartışmayla muhatap olduk. Pek çok isim pek çok defa üzerimize gelmek, bizi bu tartışmaların içine çekip kendi seviyelerine indirmek gayreti içinde oldular. Bu durumu yadırgadığımı söyleyemeyeceğim. Kızmıyorum da. Ancak herkesin bilmesini istediğim bir konu var.
Ben Safranbolu’nun Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’um. Görevim bu şirin ilçemize hizmet etmek, birileriyle polemiğe girmek, tartışmak, gereksiz ve düzeysiz sataşmalarla kamuoyu gündemini meşgul etmek değil. Terbiyemiz ve anlayışımız gereği de onlara hak ettikleri cevapları verme gereği duymuyorum. Ben işimi yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Bir gün onların da yaptıklarının bir hata olduğunu anlayacaklarına inanıyorum. Onları kumu oyu vicdanına havale ediyorum. Halkımız her şeyi görmekte, bilmekte ve gerektiğinde de cevabını “sandıkta” vermektedir. Bu polemiklerle ilgili soru sormazsanız sevinirim.
Belediye Başkan adaylığımız sırasında da sıkça dile getirdiğimiz gibi Belediyenin kapılarını halkımıza yani bu kurumun asıl sahiplerine açtık. Bu kapıdan hiç kimse geri çevrilmez, çevrilmemelidir. Bu bağlamda daha sağlıklı ve sistemli hizmet üretebilmek için Beyaz Masa uygulamasını devreye soktuk. Kamu yönetiminde halkla ilişkiler kavramının en yalın ve verimli şekli olan Beyaz Masa’nın ilçemizde hayırlı hizmetlere vesile olacağını ümit ediyorum. Bu hizmetin duyurulması, yaygınlaştırılması ve halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi için siz basın mensuplarımızın da üzerinize düşeni fazlasıyla yapacağınıza inancım tamdır.
Safranbolu Belediyesinde daha iyi hizmet üretebilmek için bir yandan yeniden yapılanma, eksiklerin giderilmesi, personelimizin daha verimli hizmet üretmesinin sağlanması ve hizmete dair heyecanın en üst seviyede tutulması için özel çaba harcıyoruz. Biz bir ekip olarak takım ruhu içinde ilçemize hizmet etmeye ve yüksek bir motivasyon ve performans sergilemeye azami gayret gösteriyoruz. Henüz bir aylık bir belediye yönetimi olduğumuz halde önceki dönemden gelen tecrübemiz ve birikimimizle zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Bazı çalışmalar fiilen başladı, bir kısmı planlama ve hazırlık aşamasında.

HALKIN NÖKERİ


Devlette devamlılık esastır ve görevler bayrak yarışı şeklindedir herkes aldığı bayrağı getirebildiği kadar ileriye getirip kendinden sonra gelene teslim etmek durumundadır. Bir idareci bir yere atandığı veya se-çildiği zaman kendinden önce yapılanları yok saya-maz veya onları kendinden önceki yaptı diye yıkıp yok edemez etmemelidir,onun üzerine ben ne kadar koyabilirim diye düşünmelidir ancak bu takdirde o yöre o kurum ilerleme kaydedebilir yoksa bir ileri iki geri mehter yürüyüşü gibi ilerlenemez böyle yapmaya kalkışmak en hafif deyimle bulunduğu yeri yöreyi sevmemek düşünmemek duyguların aklın önüne geçmesi anlamına gelmek demektir.Yukarda yazdıklarıma birkaç örnek vermek istiyorum, Karabük belediyesi şuanda birkaç uygulamayı sürdürmektedir biz bu uygulamaları dikkatle takip etmekteyiz sonucu me-rakla beklemekteyiz.Birinci uygulama,Karabük ün i-çinden geçen ve Safranbolu ya giden bulvarın orta refüj ünde önceki dönemde yapılan düzenlemeler ip-tal edilmekte ışıklandırmalar sökülmekte dekoratif zincirler ve babalar kaldırılmaktadır.İptal edilen zincir baba ve ışıklar Karabük e kent havası veriyor Kara-bük ü modern canlı gösteriyordu, hafızam beni yanıl-tmıyorsa bunların aynısı Ankara da Kızılay ile Akay kavşağı arasındaki refüj de bulunmakta idi ve orayı çok güzel gösteriyordu. Sayın belediye başkanı umu-yorumki onları sırf kendinden önceki başkan yaptı diye yıkmıyor onların daha iyisini yapmak Karabük ü daha modern daha çağdaş geceleri daha aydınlık gösterecek şekilde yapmak için yıkmaktadır zira böyle değilse kentimiz üçüncü dünya ülkesi olan İran ın şehirlerine benzer bunuda hiç birimiz isteme-yiz.Birde iyi bir örnek vermek itiyorum. Seçim de çok ciddi polemik konusu yapılan mahkeme kararıyla yıkım kararının çıktığı şeklinde bile pervasızca yalan-larla karalanan bana göre kentimize büyük kent ha-vası veren çok az yapıdan biri olan ve bugün kaldıra-lım dense, beşbinevler halkının ciddi tepki koyacağı cumhuriyet kenti Karabük ün ilk araç üst geçitinde baktım ki asfaltlama çalışmaları başlamış( kendim cumhuriyet mahallesinde oturduğum için hergün o üst geçiti kullandığım için biliyorum) buda biraz içime su serpti doğrusu belediye başkanı üst geçiti kendin-den önceki belediye başkanının değil Karabük ün ol-duğunu anladı ve beşbinevler de oturan otuzbin kişi-ye hizmet etmenin daha doğru olduğunu idrak ede-rek bu çalışmayı başlattığını düşünmekteyim demek-ki artık her gün çektiğimiz eziyet bitecek ve rahatl-ayacağız. Bizi bu sıkıntı dan kurtaranlara teşekkürler

AKSOY,ENCÜMEN ÜYESİ OLDU


Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Olağan Genel Kurulu Çarşamba günü İl Özel İdare toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan başkanlık ederken birlik üyesi 13 belediyenin de katılımı sağlandı. Toplantıda katip üyeleri, başkan vekilleri ve encümen üyeleri seçildi.Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nin Çarşamba düzenlenen olağan genel kuruluna Vali Nurullah Çakır il dışında olduğu için İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan başkanlık etti. Toplantı birlik üyesi 13 belediyenin başkan, başkan vekilleri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşirken katip üyelikleri, başkan vekilleri ve encümen üyeleri seçildi.Başkan vekilliğine Hüsnü Özcan, 2. başkan vekilliğine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın seçildi. Encümen üye seçimi ise aday isimlerde hemfikir olunduğundan seçim yapılmadan netleşti. Buna göre encümen üyeleri; Ereğli belediye meclis üyesi Fehmi Karaaslan, Bartın il genel meclis başkanı Ali Kartal, Göynük Belediye başkan yardımcısı Kemal Kazan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Düzce belediye meclis üyesi İsa Eser oldu

KAMU –SEN GENEL BAŞKANI BİRCAN AKYILDIZ’DAN BAŞKAN VERGİLİ’YE ZİYARET


Seçimlerin ardından ilk defa Karabük’e geldiğini ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız Başkan Vergili’ye Belediye Başkanlığı görevinde Başarılar diledi. Akyıldız ayrıca: “Karabük’e gelişimizde sizlere hayırlı olsun demek istedim. Karabüklü olmamız nedeni ile Karabük’te ki sıcak gelişmeler ile yakından ilgileniyoruz. Dileğimiz Rafet Vergili ile bu dönemde Karabük’te ciddi mesafeler alınır. Önemli hizmetler gerçekleştirilir. Bu noktada sizlere Belediye Başkanlığınız görevinde başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah hayırlı işler yapmayı nasip etsin diyorum” dedi.Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “ileride de inşallah yine bir araya geliriz. Çalışanlarımız için elimizden ne geliyor ise yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.