25 Mayıs 2009 Pazartesi

Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Konseri ve Bestekar Niyazi Şengül' Saygı Gecesi yapıldı


Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Konseri ve Bestekar Niyazi Şengül'e Saygı Gecesi yapıldı
Karabük Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ve Çok sayıda Protokol ile Vatandaşların katıldığı Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Konseri ve Bestekar Niyazi Şengül'e Saygı Gecesinde Safranbolulu Bestekar Niyazi Şengül tarafından yapılan Bestelerin seslendirildiği gecede Bestekar Şengül’e çeşitli hediyeler verildi
Safranbolulu Bestekar Niyazi Şengül Başta Karabük Valisi Nurullah Çakır olmak üzere Karabük Protokolü ve Halk tarafından kendisine gösterilen ilgiden son derece memnun olurken bir ara göz yaşlarını tutamadı
Bestekar Niyazi Şengül ile yakından ilgilenen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy açıklamasında Safranbolu Tarihinde çok sayıda Bestekar,Yapımcı, Modacı, İş Adamı Çıkartmıştır bugün bunların bir çoğu hayattadır İlçemizde yaşayan ve hala Mütevazılığını koruyan Hemşehrimiz Niyazi Şengün’de bunlardan birisidir Kendisine Uzun Ömürler diler bundan sonraki yaşamında Kendisine her türlü konuda yardımcı olacağız bu bizim görevimizdir
BAŞKAN AKSOY
Başkan Aksoy, Dünyanın üzerinde titredigi Geçmişi bugüne taşıyan Safranbolu ilçemizde bundan sonra bir etkinlik daha yapmak istiyoruz
Bilindigi gibi Safranbolu Tarihi Evleri ile Kültür Turizmine Başkentlik yapıyor bizlerde Düzenlemek istedigimiz Etkinlikte Ülkemizdeki Eski Sanatçılarımızı Safranbolu’ya getirerek bir Nostalji yaşatmak istiyoruz bununda bir Kültür Etkinliği olduğu inancındayım dedi

HALKIN NÖKERİ


DOĞALGAZ KARABÜK İÇİN NE ANLAMA GELMEKTEDİR


Karabük ün coğrafi yapısı bir çanak şeklindedir. Bu yapı hava sirkülasyonu nu son derece zorlaştırmaktadır hava sirkülasyonu Karabük merkezden Safranbolu ilçe merkezi istikametinde sınırlı bir miktarda olabilmektedir. Bu da hava kirliliği sorununa sebeb olmaktadır.
Hava kirliliği Karabükte hem partikül kirliliği, hem karbonmonoksit ve kükürt kirliliği, hemde Kardemir nedeniyle sera etkisi şeklindedeki kirliliktir. Bunun bir sonucu da şehrimizde sık rastlanan asit yağmurlarıdır.
Otogarda tüm şirketler sabah 5 ile 6 arasında en az bir otobüs seferi düzenlemektedirler. Bunun nedeni Ankara da bulunan hastanelere sevk li gönderilen hemşehrilerimizdir ve özellikle onkoloji yani kanser hastanesine gidenler çoğunluktadır. Niçin kanser kentimizde diğer yerlere göre fazladır bunun nedenini şehirde çocuğa bile sorsanız size hava kirliliğidir diyecektir. Peki hava kirliliğinin nedeni sizce ne olabilir, ben size söyleyeyim en önemli etken Kardemir ve şehrin içindeki haddehanelerdir, diğer önemli etken ise hiç kuşkusuz kalitesiz kömür ve tam yanmanın sağlanamamasıdır. Daha bir çok neden sayabiliriz ama en önemlileri bu ikisidir diye düşünmekteyim.
Yukarda saydığım iki etkenin ortadan kaldırılması ancak doğal gaz ile mümkün olabilmektedir, yani halk sağlığı buna bağlıdır halkımızın her gün sinsice zehirlenmesini hava kirliliği sebebi ile olan ölümleri her gün yeni doğan yavrularımızın risk altında kalmasını sürekli artan kanser hastanesi yolcularının azalmasını şehrimizde bir an önce doğal gazın kullanılmaya başlanılmasıyla azaltabilir ve zamanla dünya ortalamasına indirebiliriz. İşte doğal gaz kentimiz için bu kadar önemlidir.
Demokrasilerde halkın temsilcisi seçilmişlerdir. Kent için bu temsili belediye başkanları karşılamaktadır yani başkanlar temsil ettikleri halkın yararına olan her şeyi takip etmek talep etmek durumundadırlar. Doğal gazın halkımız için ne anlama geldiğini yukarda bahsettim bu kadar önemli bir konuda halkın temsilcisi belediye başkanının doğal gazın bir an önce kullanılmasını temin için elinden gelenin fazlasını yapması gerekir. Hiçbir neden halkın sağlığından önemli değildir hele hele şark kurnazlığı duygusu ile veya seçim döneminin duygusallığının devamı ile yada siyasal hesaplarla bir belediye başkanı doğal gazın kentteki kullanımının başlamasının gecikmesine sebeb olmasının affedilmesi mümkün değildir bu konu kişisel kaprislere kurban edilecek bir konu değildir. Bu sebeble hayatını kaybeden bir insanın vebalini kim taşıyacaktır. Bunların çok ayrıntılı düşünülüp ona göre hareket edilmesi hepimizin yararınadır.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ TARAIFNDAN DÜZENLENEN KOMŞU KÖYÜN DELİSİ” TİYATRO GÖSTERİSİNE İLGİ YOĞUNDU


Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen KOMŞU KÖYÜN DELİSİ adlı tiyatro oyunu Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü
Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazdığı, Tuncer Yığdı’nın yönettiği tiyatro gösterisi Safranbolu Belediyesi Aslanlar Kültür Merkezinde Cumartesi akşamı saat 21.00’ da izleyicisiyle buluştu.
Safranbolu Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan gösteride İstanbul Adım Tiyatro oyuncuları; Ercüment Balakoğlu, Asuman Karakullukçu, Murat Ercanlı, Pervin Atamert, Önder Özpınar, Rüzgar Coşkun, Ender Gülçilek, Mesut Tüküdü sahne aldı. Tiyatroya Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy başta olmak üzere Karabük ve Safranbolu’dan çok sayıda davetli katıldı. Tribünlerin doldurduğu “Komşu Köyün Delisi” isimli komedide izleyenler doyasıya eğlendi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un göreve geldikten sonraki sanat adına düzenleyeceği faaliyetler zincirinden ilki olan “Komşu Köyün Delisi” adlı tiyatro gösterisi önümüzdeki günlerde sanat halkalarının devamının geleceği sinyalini veriyor. “Komşu Köyün Delisi” adlı Gösteri izleyenler tarafından tam not alırken, sık sık alkışlandı. Program sonunda konuşma yapan sanatçılar Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

24 MAYIS TÜRK-JAPON DOSTLUK GÜNÜ HAVA MUHALEFETİNE RAĞMEN ÇAŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI


Geleneksel hale gelen” 24 Mayıs Türk-Japon Dostluk Günü” etkinlikleri Hava Muhalefetine rağmen yapıldı.
Türk,Japon Dostluk Günü’nün Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikler Safranbolulu Halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Safranbolu’da 3. kez yapılan kutlama etkinliklerine Japon Büyükelçisi Nabuaki Tanaka, Japon kültür Ataşesi Ko Obata, (Karabük Valisi Nurullah Çakır’ın şehir dışında bulunması nedeniyle) Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Daire Müdürleri, Sendika ve Oda Başkanlarının yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve Safranbolulu hemşehrilerimiz katıldılar.
“24 Mayıs Türk-Japon Dostluk Günü” etkinliklerinde ilk olarak Japon Büyükelçisi Nabuaki Tanaka Atatürk Anıtına çelenk Koydu . Daha Sonra iki ülke milli marşları okundu ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek şunları söyledi; “Bu gün güzel bir gün, Türk-Japon gününün iki milletin dostluğu adına güzel bir gün olduğunu düşünüyorum. 2007 yılından bu yana tertiplenmiş olan Japon dostluk günü münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu dostluk günü Japon ve Türk halkının birbirleriyle daha iyi kaynaşmaları, iki milletin özünde var olan birlik ve dostluk anlayışını ifade etmek amacıyla düzenmiş bulunmaktadır. Safranbolu’muza gelen yabancı ziyaretçi sayısının önemli bir miktarı Japon halkından oluşuyor. Türk ve Japon halkının birbirlerine kültür bakımından yakınlıklarının üst düzeyde bulunması dolayısıyla, ayrıca Safranbolu’muzun Japon halkıyla ve Sayın Büyükelçinin önderliğinde gerçekleştirilen etkinliklerdeki aktif katılımlarından dolayı bu dostluk gününü büyük bir heyecanla kutlamaktayız. Ayrıca göreve başladığımdan bu yana Safranbolu’muzu ziyaret eden Japon dostlarımızın sayısının oldukça yüksek oranlarda olduğunu büyük bir memnuniyetle görmekteyim. Bu toplantıya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un konuşmasının ardından Japon Büyükelçisi Nabuaki Tanaka söz aldı. Büyükelçi Tanaka; “ Safranbolu “UNESCO” “Dünya Kültür Mirası” listesinde yer almakta olan ve kültür turizminden hoşlanan Japon turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir yerdir. Bu yılki “Türk Japon Dostluk Günü” kutlamalarında geçen yıl olduğu gibi sizlere ülkemiz Japonya’yı yakından tanıtabilmek üzere Japon kültürünün birkaç üyesini tanıtıcı etkinlikler hazırladık. Bunlardan birincisi Japonya denildiğinde Türklerin ilk aklına gelen şey olan Japon savunma sanatları gösterisidir. Bu etkinlikte Türk Japon dostluk gününe yaraşır biçimde Japon savunma sanatları Türk sporcuları tarafından sunulacaktır. Ayrıca Japonya’nın geleneksel sanatlarından olan kağıt katlama sanatı (origami) da sunulacaktır. Ankara’daki Türk Japon Vakfı katkılarıyla bu gün burada origami eserlerini sergilemenin yanı sıra hep birlikte kağıt katlaması yapılacaktır. Ayrıca sizlere Japon mutfağını da tanıtacağız. Japon yemekleri sadece tadıyla değil görsel olarak da bir ziyafettir. Yemeklerin görsel renkliliğinin keyfini çıkartarak Japon tatlarını afiyetle yemenizi tavsiye ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karabük Vali Yardımcısı Baha Başçelik ise konuşmasında; “Sayın Valimizin il dışında bulunması nedeniyle kendilerinin saygı sevgilerini iletiyorum. Umuyorum üç yıldır devam eden bu dostluk günleri bundan sonra da Safranbolu’muzla, Karabük’le Japonya arasında köprü görevi göreceği ve bu ilişkilerin korunmasına vesile olacaktır. Ertuğrul Firkateyni ile başlayan, Türk Japon dostluk ilişkilerinin temelinin gelişerek devam etmesinden duyduğumuz sevinci ve mutluluğu ifade ediyor, bu günlerin hepimize güzel sonuçlar vermesini diliyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından yöresel halk oyunları gösterisi yapıldı. Japon savunma sanatı olan Karete gösterisini Safranbolu’da faaliyet gösteren Aslan Spor Kulübü sporcuları yaptı. Aslan Spor kulübü Başkanı ve Milli Takım Antrenörü Ramazan Sevinç’in önderliğinde gerçekleşen gösteri Japon Büyükelçisi başta olmak üzere bütün protokol ve izleyenler tarafından alkışlandı. Ankara’dan Kendo Iaido Derneği sporcularının gösterisi yine Ankara’dan katılan minik sporcuların yaptığı judo gösterisi ve Japon savunma kültürüne ait birçok detay gösterilerde sergilendi. Ankara’daki Türk Japon Vakfı katkılarıyla Origami (kağıt katlama sanatı) eserlerinin de sergilendiği etkinlikte geleneksel Japon mutfağına özgü yemekler hazırlanarak kutlamaya katılan davetli ve vatandaşlara ikram edildi.

SAFRANBOLU BARTIN YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI HAZIRLIKLARI TAMAMLANMAK ÜZERE


İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun Topqrakcuma,Çevreikköprü arasındaki yol çelişmeleri Eylül ayında tamamlanacak bu arada Safranbolu Bartın arasındaki yol genişletme çalışmaları Önümüzdeki günlerde başlayacak dedi
Havaların normale dönmesiyle birlikte Toprakcuma ile Çevrikköprü arasında devam eden ve aynı zamanda Çevrikköprü-Balıklarkayası arasında başlatılacak bölünmüş yol çalışmalarına yeniden hız kazandırılacak.Toprakcuma ile Çevrikköprü arasında devam eden,yine Çevrikköprü ve Balıklarkayası arasında yapılacak toplam 24 kilometrelik bölünmüş yol çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun,bilindiği gibi geçtiğimiz yıl içerisinde Toprakcuma ile Çevrikköprü arasında ki bölünmüş yolla ilgili hızlı bir çalışma başlatılmıştı.Bu mesafede bulunan 14 kilometre yolun 7 kilometresi geçen yıl asfaltlanmıştı.Bu yıl içinde de sanat yapıları da tamamlanarak 14 kilometrelik geliş-gidiş bölünmüş yol Eylül ayına kadar tamamlanmış olacaktır.Yine aynı mesafede bulunan Çevrikköprü ve Toprakcuma köprü ihaleleri 3 Haziran tarihinde Karayolları tarafından gerçekleştirilerek çalışmaya başlanacaktır.Diğer yandan Çevrikköprü ile Balıklarkayası arasında bulunan 10 kilometrelik bölünmüş yol çalışması ihalesi yapılmış ve bu yıl içerisinde 3 kilometrelik bölümün asfaltı tamamlanacaktır.Yani toplamda 24 kilometrelik bölünmüş yolun bu yıl içerisinde 17 kilometresi bitmiş olacak.Ayrıca aynı güzergahta 7 kilometrelik yol ise 2010 yılında tamamlanacak dedi.Genel Sekreter Mehmet Uzun ayrıca,Bartın yolu çalışmaları ile ilgili de ihalenin yapıldığını bildirerek,şu anda yol üzerinde incelemelerin yapıldığını ve yapılacak tetkiklerden sonra o bölgede de çalışmaların başlayacağını bildirdi.