8 Haziran 2009 Pazartesi

SAFRANBOLU’DA EĞLENCENİN SINIRI YOK


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından ücretsiz hale getirilen kent ormanı TYRANT PAİNTBALL oyunu ile renklenmeye başladı.
Safranbolu’da eğlencenin sınırı yok. Girişi Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından ücretsiz hale getirilen kent ormanı renklenmeye başladı. Çevre düzenlemesi gerçekleştirildikten sonra geçtiğimiz haftalarda Başkan Aksoy’un örnek belediyecilik anlayışıyla ücretsiz hale getirdiği kent ormanda Pazar günü “Tyrant Paintball” açılışı yapıldı. Dualarla yapılan açılışta kısa bir konuşma yapan Aksoy; “Safranbolu’da 2500’e yakın üniversite gençliği var, toplam nüfusumuzun %15’i 18 yaş altında yine %25’e yakını da 25 yaş altında, dolayısıyla gençliğe hizmet etmek, hususunda büyük bir arzumuz ve isteğimiz var. Öncelikle kent ormanımızı ücretsiz hale getirerek insanlarımızın buraya girip çıkmalarını kolaylaştırdık. Burayı şehrin bir parçası haline getirmek istedik. Buraya canlılık getirmek amacıyla arkadaşlar böyle bir boya oyununu teklif ettiler. Bizde sıcak baktık, yeter ki girişimcilerimize destek olalım, hem de burada iki kişiye istihdam sağlanırsa bu gençler, bana iş ver diye gelmek yerine ben iş kurmak istiyorum bana yardımcı olun dediklerinde biz çok daha fazla istekli ve arzulu oluyoruz. Yine buraya bir büfe açılacak ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Kent ormanını Safranbolu’nun bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. İnsanlarımız gelsinler burada sporlarını yürüyüşlerini yapsınlar ve burası şehirle entegre olsun istiyoruz. Önümüzdeki günlerde sabah saat altıdan sonra bizi burada göreceksiniz. Buraya koşuya geleceğiz. Halkımızı da bu vesileyle buraya davet ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un açılışını yaptığı savaş oyununda basın mensuplarıyla Başkan Aksoy’un takımı eğlenceli bir oyun oynadı. Oyunun içeriği ise şöyle; özel kamuflajlar giyiliyor, kasklar takılıyor en fazla beş kişi ve karşılıklı iki takım halinde oynanıyor, bir hakem yönetiyor, hakem düdüğü çaldıktan sonra savaş başlıyor ve yine düdük çaldığında atış yapmak kesinlikle yasak. Vurulan oyun dışında kalıyor, oyunun amacı ise ya tek olan bayrağı kapmak ya da karşı takımın bayrağını kapmak, oyunda kullanılan silahlardan atılan boyalar doğaya zarar vermiyor. Boyalar yuvarlak misket şeklinde olup fırlatması için silahlarda karbondioksit tüpleri bulunuyor.
“Tyrant Paintball” oyun alanını kent ormana kuran Borabey Yılmaz ise Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a katkılarından dolayı teşekkür ederek bu eğlence yerinin insanlarımıza hayırlı olmasını ve fiyatların da oldukça uygun olduğunu ifade ederek bütün Safranboluluları kent ormanında Paintball oynamaya davet ediyorum dedi.

SAFRANBOLU 27 HAZİRAN’DA TRT 1 EKRANLARINDA


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT bünyesinde yayın yapan Haber Anadolu programı Safranbolu’da çekimler yaptı. 27 Haziran günü TRT 1 ekranında yayınlanacak olan program TRT TÜRK, TRT AVAZ, TRT GAP ekranlarında da yayınlanacak. Program TRT’nin çok dilli sitesinde de yer alacak.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile de bir söyleşi yapan program ekibi ilçemizin tarihi ve turistik değerlerini görüntüledi. Başkan Aksoy ekibe verdiği söyleşide “Soyut miras kadar Somut mirasın da önemli olduğunu ve Safranbolu’ya gelen ziyaretçilerimizin doyasıya tarihi yaşamaları için sadece gezilebilir yer olarak tarihi çarşı bölgemizi değil, Bağlar bölgemizin de görülmeye değer sayısız özellikleri olduğunu ifade etti. Başkan Aksoy, Bulak Mencilis mağarasının, kanyonlarımızın, İncekaya su kemerimiz gibi birçok tarihi yapıtın yer aldığı Safranbolu’nun geçerken uğranılacak veya bir gün konaklanacak bir yer olmadığına ve en az burada üç gün kalınması gerektiğine vurgu yaptı. Gelen ziyaretçilerin buradan ayrıldıktan sonra görmedikleri yerleri duyduklarındaki pişmanlıklarına şahit olduğunu belirten Aksoy bu pişmanlığın yaşanmaması için buraya gelindiğinde, güzel Safranbolu’muzun bütün yönlerinin görülmesi ve yaşanması gerektiğini ifade etti.
3 yılı aşkın bir süredir TRT ekranlarında yer alan ve pek çok ödül kazanan program Anadolu’yu ekrana taşıyan önemli yapımlardan biri. Bu kapsamda ilçemizin tanıtımı için de yapılacak olan program büyük önem taşıyor.

HALKIN NÖKERİ

KARABÜK BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI
Karabük belediye meclisi 3 haziran 2009 tarihinde3. toplantısını gerçekleştirdi ve meclis toplantısı son derece hareketli geçti. Belediye başkanı belediye meclisini hesaba katması gerektiğini gördü.Diğer gündem maddelerinin içinde üniversite öğrenci evlerinin ve belediyeye ait benzinliklerin satılması için encümene yetki isteyen talebi ak parti ve DP guruplarına ait meclis üyelerince doğru olan yapılarak komisyona gönderilmiştir. Komisyonda konu enine boyuna hukuksal yönleri incelenerek karar verilecektir başkan böylesine önemli bir konuyu orada hemen oylatmak istemesi hem hukuksal yönden hem de siyasal açıdan bir oldu bittiye getirme çabası içinde olması son derece düşündürücüdür, maaş almama, devletin arabasına binmeme gibi makyajların arkasında bu gibi işler mi var acaba diye insanın aklına gelmiyor değil...Konunun bir diğer yüzü de kendisi bir şey yapmadan her türlü vaadle ,kendinden öncekini her türlü karalama ile yıktıktan sonra karaladığı kişinin kente binbir çaba ile kazandırdıklarını satarak yani miras yiyerek başkanlık yapma hesabı içinde olmak son derece akıllıca ancak ne kadar ahlaki ve ne kadar Karabük'ün menfaatine acaba?Karabük'ün menfaatleri açısından belediye başkanının belediye meclisini dikkate alması gerekir, belediyenin sahibi 5393 sayılı yasaya göre belediye meclisidir, meclisin onayı olmadan hiçbir şeyin yapılması mümkün değildir.Belediye başkanının demokrasiden ve konuların tartışılmasından korkmaması gerekir, bu durum o nu başarıya getirecektir dolayısı ile Karabük kazanacaktır.Özellikle Ak parti ve Demokrat partili meclis üyelerini Karabük'ün hak ve menfaatlerine sahip çıktıkları için yürekten kutluyorum. TEBRİKLER…

Ankara Karabük’lüler Derneği hafta sonu Safranbolu’da Buluştu


Ankara Karabük’lü ler derneği Yönetim kurulu Hafta sona Karabük’te bir araya geldiler
Karabük Valisi Nurullah Çakır Başta olmak üzere Bir çok davetli ve Basın mensupları ile bir araya gelerek Kahvaltı yapan Ankara Karabüklüler Derneği Konarı Köyünde Kahvaltı yaptılar
Kahvaltı öncesi bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır “Karabük’ün il oluşunun 14’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara Karabük’lüler Derneği Başkanı Nizamettin Yücel ve Ankara’da yaşayan hemşehrilerimiz ilimize geldiler. Ben özellikle bugünü yani 6 Haziran tarihini seçtikleri için teşekkür ediyorum. Kısa bir süre önce önerileri olmuştu kutlama anlamında etkinliklerimiz 3 Nisan kuruluş yıldönümüne yoğunlaştığı için benim önerimde bu şekilde olmuştur. Biz sadece memleketimize diğer illerden değil, kendi kendimize de keşfetmemiz gereken bir çok yerimiz var.” dedi.

Ankara Karabüklü’ler Derneği Başkanı Nizamettin Yücel ise “Bugün 6 Haziranın da Karabük’ün il olması ve bunun 14. yılı münasebetiyle, bizler Ankara’daki Karabüklüler Derneği olarak, oradaki hemşeriler olarak, yüreği Karabük ve Karabük’lüler için çarpan hemşeriler olarak, üyelerimizle birlikte Valimizin katkı ve öncülüğü ile Karabük’e bir gezi düzenledik. Valimiz daha önceki programlarımızda olduğu gibi, bu gezide de bizimle oldu destek verdi. Ben özellikle derneğimiz adına Valimize teşekkür ediyorum.” dedi.

ÜNAL VE KEKİLLİ ÖSS SORULARINI ÇÖZECEK

Açı Dersanesi Öğretmenlerinden Oğuzhan Ünal ve Nuri Kekilli 14 Haziraen tarihinde CNN türk tarafından yapılacak olan ÖSS ile ilgili Programa Karabük AÇI Dersanesi Öğretmenleri katılacak ve Soruların Cevaplarını açıklayacaklar
AÇI Dershanesi Matematik öğretmenlerinden ve aynı zamanda AÇI Dershanesi yönetim kurulu başkanı olan Oğuzhan Ünal ve tarih öğretmenlerimizden Nuri Kekilli 14 Haziran 2009 Pazar günü CNN Türk televizyonunda ÖSS soru çözümlerini gerçekleştirecek ekipte yer alacak.
ÖSYM’nin sınav yasağının kalkmasından hemen sonra öğrencilerin heyecanla beklediği, ÖSS soru çözümleri programı yayına girecek.
AÇI Dershanesi Öğretmenleri Oğuzhan Ünal ve Nuri Kekilli daha önce de TGRT ve FOX TV’nin davetlisi olarak 3 yıl soru çözümleri yapan ekipte yer almış, ekranda ÖSS sorularını çözerek Karabük’ün de tanıtımına katkıda bulunmuşlardı.
AÇI Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ünal AÇI dershanesi olarak ÖSS'ye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyor, sınavdan sonra CNN Türk ekranlarına davet ediyoruz. dedi

Kande: “Her Konuda Destek Vermeye Hazırız”


19 Nisan’da yapılan genel kurulda Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kande Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ziyarette bulundular.Gerçekleştirilen ziyarette Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yönetim Kurulu olarak başarı dileklerinde bulunmak amacı ile ziyarette bulunduklarını ifade eden Başkan Kande şunları söyledi: “İnşallah Karabük ve Karabüklü hemşerilerimiz için birlik ve beraberlik içersinde güzel hizmetler yaparız. Bu konuda yapacağınız tüm güzel hizmetlerde canı gönülden destekçiniz olacağımızı bilmenizi isteriz. Şahsım ve dernek yönetimim adına gece gündüz her zaman emrinizde olacağımızı ifade etmekten de mutluluk duyuyorum