23 Haziran 2009 Salı

LOKUMCULARDAN LOKUM GİBİ BİR GECE


Safranbolu Çelik Palas Otel'in bahçesi anlamlı ve örnek bir moral yemeğine sahne oldu. Bünyesinde Safrantat Pastanelerini, imalathanesini ve Çelik Palas Otel'ini bünyesinde barındıran Safranbolu Çelik Palas Turizm, Petrol, Gıda, İnşaat, Kuyumculuk, Taah, San, Tic, Ltd, Şti Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çakır yaklaşık 120 çalışanına moral yemeği verdi. Safranbolu ve 5 de çevresinde anlamlı ve örnek moral yemeklerinin 5. ni düzenleyen Metin Çakır önceki akşam Çelik Palas Otel'in bahçesinde stajyerlerle birlikte yaklaşık 120 çalışanını ağırladı.Dünya'da ki kriz nedeniyle çok sayıda işçinin çıkartıldığı bir ortamda ve işsizlik kaygısı nedeniyle morallerin bozuk olduğu bir döneme denk gelen moral yemeğinde çalışanlar gönüllerince eğlenme ve stres atma fırsatı buldular. Çelik Palas Otel personelinin ayrı bir zevkle servis yaptıkları moral yemeğinde gazetemize değerlendirmede bulunan Metin Çakır; "Biz Şirket olarak moral yemeklerimizi 5 yıldır düzenliyoruz ve artık geleneksel hale getirdik. Daha önceki yıllarda moral yemeklerimizi kırda piknik şeklinde yapıyorduk. Piknikte bazı personellerimizin gelip gitmesinde sorun yaşadığımız için yine şirket bünyemizde bulunan Çelik Palas Otel'imizin bahçesinde yapmayı uygun bulduk. Safranbolu'da faaliyet gösteren pastanelerimizi de merkez hariç erkenden kapatıp personelimizin tam kadro geleneksel moral yemeğimize katılımlarını sağladık. Ben yılda bir kez de olsa çalışanlarımız ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Moral yemeklerimizi önümüzde ki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.Şirket müdürlerinin de tam kadro katıldığı moral yemeğinde Çelik Palas Otel'in Bahçesine büyük bir mangal kuruldu. Çıkan Rüzgarında azizliği nedeniyle mangal dumanından kısa bir rahatsız olan çalışanlar kızartılan etlerini iştahla yerlerken, otel tecrübeli aşçısı Bayram Usta'nın ise sıkıntılı anlar yaşadığı görüldü. Moral yemeğinde dağıtılan zarfların içerisinde ki kağıda çalışanlar hem sorunlarını, hem de işyerlerinde ki işlerin daha iyi yürümesi için fikirlerini de isimsiz olarak yazdılar. Çok değerli fikirlerinde çıktığı belirtilen mektuplar görevli personel tarafından incelenmek üzere toplandı. Yazılan taleplerin arasında en fazla dikkati çeken konu zam talepleri olsa da değişik ve uygulanabilir fikirler de yer aldı.Şirket Patronu Metin Çakır tarafından düzenlenen moral yemeğinde ikide emeklilik olayı yaşandı. Safrantat'ın merkez pastanesinde 35 yıldır özveri ile çalışarak Personel Müdürlüğü görevine kadar yükselen Muharrem Sezer ve 15 yıldır pasta ustası olarak çalışan Mehmet Aktan'da emekli oldular. Yine Safrantat'ta hazırlanan yaş pasta Muharrem Sezer, Mehmet Aktan ve Metin Çakır tarafından kesildi. Safranbolu Çelikpalas Şirketinin mihenk taşlarından biri olan Safrantat Lokum Helva ve Şekerleme çalışanları moral yemeğinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlenme fırsatı bulurlarken emekli olan Muharrem Sezer ve Mehmet Aktan'ın mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

SAFRANBOLU’DA İSMETPAŞA MAHALLESİNDE ÇIKAN EV YANGINI KORKU YARATTI


Safranbolu ismetpaşa Mahallesinde çıkan yangında ev tamamen yanarken Mahalle Halkı Korkulu Dakikalar geçirdiSafranbolu ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesin 6 da Beşgöz Sokak'ta meydana gelen yangında bir ev tamamen yanarak kül oldu.Edinilen bilgilere göre, henüz nedeni anlaşılamayan bir şekilde Nezife Çelikbaş'a (62) ait tek katlı evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyüp tüm evi sararken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahalle sakinleri tarafından taşlandı. Adresin yanlış verilmesi nedeniyle yangın yerine geç gelen itfaiye ekipleri yangının diğer evlere sıçramasını güçlükle engelleyerek yangını söndürdü.Olayla ilgili olarak Safranbolu Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı

YER SORUNU ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR


Karabük'e yapılması planlanan 300 Yataklı hastanenin yer konusu ile ilgili her hangi bir anlaşmaya varılamazken hastanenin TOKİ tarafından yapılacağı belirtildiKarabük AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar yaptığı açıklamada Yer konusu kesinleşmeden bir açıklama yapılması yanlış olur dediDaha önce Üniversite kampus alanına yapılmasına karar verilen, ve Sağlık Bakanlığı tarafından 1.5 trilyon lira bedelle kamulaştırma çalışmaları yapılan, sonrasında ise Üniversitenin gelişmesine engel olacağı yönünde çıkan söylemlerle bu alanda hastanenin yapılması konusu rafa kaldırılırken, hastane yeri ile ilgili çıkan tüm söylemlere dün Ak Parti İl Başkanı Ömer Ayar cevap verdi. Ayar, kamuoyunun genelinin istediği noktada bir hastane yeri tespiti yapılacağını belirten Ayar, " Kamuoyunun Üniversite alanına hastane yapımı ile ilgili tepkiyi biliyoruz. Teknik konular çözülmeden yer konusunda açıklama 6da yapmak yeni bir polemiğe neden olur. Teknik bir konu. Ama en kısa sürede konuyla ilgili açıklama yapılacak. Be-lirli bir safhaya gelindi" dedi. Hastaneyi TOKİ'nin yapacağını belirten Ayar, "Altarnatif alanlar arasında Şirinevler Devlet hastanesinin bulunduğu alanda var. Hastaneyi TOKİ yapacak. Çeşitli alternatifler var, bunlar teknik açıdan inceleniyor. Değerlendirmeler yapılıyor." dedi. Son nokta konulmadan açıklama yapmaktan kaçınan Ayar, Karabük'e bu hastanenin mutlaka yapılacağını, Karabük'ün bunu hak ettiğini söyledi.