11 Mayıs 2009 Pazartesi

AKSOY; GENCER SAFRANBOLU İLE DÜNYA ARASINDA KÖPRÜ OLMUŞTUR


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY Leyla GENCER'in ölüm yıl dönümü vesilesiyle şunları söyledi;
Opera Tarihinin en önemli isimlerinden biri sayılan ve tüm Dünyada “La Diva Turca” olarak tanınan Leyla Gencer, Evlenmeden önceki ismiyleAyşe Leyla Çeyrekligil, Yörüklü bir babanın kızı olarak İstanbul’da doğmuş ve 1988 yılında “Devlet Sanatçısı” olmuştur. Leyla Gencer, yetkin bir birikimin ve hoşgörünün yanında Cumhuriyetimizin hazırlamış olduğu sanat ortamında yetişmiştir. Leyla Gencer, Yörük köyümüzün, Safranbolumuzun yerel renklerini Cumhuriyet’imizin yarattığı açılımlarla uzak denizlere taşımış ve dünyanın en prestijli operalarından biri olan La Scala’nın sahnesinden tüm dünyaya ulaştırmıştır.
Opera Tarihinin en önemli isimlerinden biri sayılan ve tüm Dünyada “La Diva Turca” olarak tanınan Leyla Gencer, Evlenmeden önceki ismiyle Ayşe Leyla Çeyrekligil, Yörüklü bir babanın kızı olarak İstanbul’da doğmuş ve 1988 yılında “Devlet Sanatçısı” olmuştur. Leyla Gencer, yetkin bir birikimin ve hoşgörünün yanında Cumhuriyetimizin hazırlamış olduğu sanat ortamında yetişmiştir. Leyla Gencer, Yörük köyümüzün, Safranbolumuzun yerel renklerini Cumhuriyet’imizin yarattığı açılımlarla uzak denizlere taşımış ve dünyanın en prestijli operalarından biri olan La Scala’nın sahnesinden tüm dünyaya ulaştırmıştır.
Somut Kültürel Mirasımız olan Safranbolu ve Yörük köyümüz kadar bu mirasların dokusunda yer alan Leyla GENCER de bizler için onur kaynağıdır. 10 Mayıs 2008 tarihinde aramızdan ayrılan ve Yörük köyünden tüm dünyaya Bir köprü olan Leyla GENCER’i vefatının birinci yılında saygı ve şükranla anıyoruz.

Hiç yorum yok: