25 Mayıs 2009 Pazartesi

HALKIN NÖKERİ


DOĞALGAZ KARABÜK İÇİN NE ANLAMA GELMEKTEDİR


Karabük ün coğrafi yapısı bir çanak şeklindedir. Bu yapı hava sirkülasyonu nu son derece zorlaştırmaktadır hava sirkülasyonu Karabük merkezden Safranbolu ilçe merkezi istikametinde sınırlı bir miktarda olabilmektedir. Bu da hava kirliliği sorununa sebeb olmaktadır.
Hava kirliliği Karabükte hem partikül kirliliği, hem karbonmonoksit ve kükürt kirliliği, hemde Kardemir nedeniyle sera etkisi şeklindedeki kirliliktir. Bunun bir sonucu da şehrimizde sık rastlanan asit yağmurlarıdır.
Otogarda tüm şirketler sabah 5 ile 6 arasında en az bir otobüs seferi düzenlemektedirler. Bunun nedeni Ankara da bulunan hastanelere sevk li gönderilen hemşehrilerimizdir ve özellikle onkoloji yani kanser hastanesine gidenler çoğunluktadır. Niçin kanser kentimizde diğer yerlere göre fazladır bunun nedenini şehirde çocuğa bile sorsanız size hava kirliliğidir diyecektir. Peki hava kirliliğinin nedeni sizce ne olabilir, ben size söyleyeyim en önemli etken Kardemir ve şehrin içindeki haddehanelerdir, diğer önemli etken ise hiç kuşkusuz kalitesiz kömür ve tam yanmanın sağlanamamasıdır. Daha bir çok neden sayabiliriz ama en önemlileri bu ikisidir diye düşünmekteyim.
Yukarda saydığım iki etkenin ortadan kaldırılması ancak doğal gaz ile mümkün olabilmektedir, yani halk sağlığı buna bağlıdır halkımızın her gün sinsice zehirlenmesini hava kirliliği sebebi ile olan ölümleri her gün yeni doğan yavrularımızın risk altında kalmasını sürekli artan kanser hastanesi yolcularının azalmasını şehrimizde bir an önce doğal gazın kullanılmaya başlanılmasıyla azaltabilir ve zamanla dünya ortalamasına indirebiliriz. İşte doğal gaz kentimiz için bu kadar önemlidir.
Demokrasilerde halkın temsilcisi seçilmişlerdir. Kent için bu temsili belediye başkanları karşılamaktadır yani başkanlar temsil ettikleri halkın yararına olan her şeyi takip etmek talep etmek durumundadırlar. Doğal gazın halkımız için ne anlama geldiğini yukarda bahsettim bu kadar önemli bir konuda halkın temsilcisi belediye başkanının doğal gazın bir an önce kullanılmasını temin için elinden gelenin fazlasını yapması gerekir. Hiçbir neden halkın sağlığından önemli değildir hele hele şark kurnazlığı duygusu ile veya seçim döneminin duygusallığının devamı ile yada siyasal hesaplarla bir belediye başkanı doğal gazın kentteki kullanımının başlamasının gecikmesine sebeb olmasının affedilmesi mümkün değildir bu konu kişisel kaprislere kurban edilecek bir konu değildir. Bu sebeble hayatını kaybeden bir insanın vebalini kim taşıyacaktır. Bunların çok ayrıntılı düşünülüp ona göre hareket edilmesi hepimizin yararınadır.

Hiç yorum yok: