25 Haziran 2009 Perşembe

KARABÜK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI



Karabük Belediyesi işyerlerinden sonra pilot bölge olarak belirlenen Beşbinevler'de 34 daireli bir siteden atık yağ toplamaya başladı. Pilot bölgedeki verimlilik durumuna göre tüm Karabük'te yaygınlaştırılması düşünülen atık yağ toplama konusunda Karabüklülerin gerekli ilgiyi göstermesi bekleniyor.Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bitkisel atık yağlarını toplayarak belediyemize teslim eden, kızartma yağlarını zamanında gıda kullanımından çekerek yemek üretimi sırasında çevreye ve insan sağlığına verilen zararın önüne geçen tüm işyerlerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.Toplanan atık yağlar biyodizel yapımında kullanılıyor. Biyodizel, dünyada verimi ve performansı onaylanmış bir dizel yakıt alternatifidir. Üretiminde her türlü bitkisel ve hayvansal yağlar kullanıldığı gibi, atık bitkisel ve hayvansal yağlar da kullanılabilmektedir.
Cumhuriyet Parkı Yapım Çalışmaları Devam Ediyor


söz konusu parkta çocuk oyun grupları, spor aletleri, oturma alanları, kameriyeler, yürüyüş yolları, otopark ve yeşil alanlar bulunuyor. Cumhuriyet Parkı tamamlandığında, modern tarzdaki aydınlatma armatürleri, özel tasarım bankları ve otomatik çim sulama sistemi ile diğer parklardan daha farklı bir görünüme sahip olacak.


Yaz Dönemi Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor


Şehrimizdeki tüm yeşil alanlar saat 16.00'dan itibaren 16 saat süreyle çift vardiya halinde 7 sulama tankeri ile sulanıyor. Ayrıca, kent genelinde 7 çim motoru ile çim kesimi ve 3 sırt motoru ile de yabani ot kesimi yapılıyor.100. Yıl Parkı TamamlandıSöz konusu parkta 1087 metrekare yeşil alan oluşturulurken, 463 metretül bordür, 984 metrekare parke, 3 pergole yapılırken, 1 büfe, tuvalet, oturma ve oyun grupları, kondisyon aletleri ve piknik masaları bulunuyor.100. Yıl ve Adatepe Mahallesi Parkı'na 835 adet çalı formatı bitki, 39 ağaç dikilirken, 800 m2'lik alanda çimlendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca, ağaç sökme ve dikme makinesi ile 277 mavi selviyle 17 çam ağacı Karabük Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı ve Şirinevler Devlet Hastanesi çevresine dikildi.

Hiç yorum yok: