17 Haziran 2009 Çarşamba

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, 3. Bilim, Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Karabük Üniversitesi (KÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, 3. Bilim, Kültür ve Sanat Günleri başladı.KÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Fakültenin lobisinde düzenlenen etkilikte yaptığı konuşmada, Safranbolu ilçesinde geçmişten bu yana var olan Kültür ve Sanatının yanında Üniversite sayesinde Biliminde var olduğunu söyledi.Bilim, Kültür ve Sanat söylendiğinde Üniversitelerinin aklına geldiğini anlatan Uysal, şöyle devam etti:''Safranbolu 1075 yılından bu tarafa kültür ve sanatını koruyor, KÜ Safranbolu ve Karabük'ün koşucusu durumuna gelmiştir. Siz bizi desteklerseniz 1975 yılında vurulan korumacılık damgası KÜ ile devam edecektir. Halkımız şimdiye kadar her zaman yanımızda oldular. Ben Bilim, Kültür ve Sanat Günlerinin başarılı geçmesini diliyorum.' 'Konuşmaların ardından, Öğretim Görevlisi Özhan Özgün, Araştırma görevlisi Burak Yeşilkaya ve Tuğçe Renda, Besteci Ivanovichi'nin Tuna Dalgaları, Besteci V.Di Chiara'nın Spanish Sereuada ve Rus Halk Ezgilerinden oluşan eserleri seslendirerek müzik dinletisi sundular. Etkinlikler kapsamında Doç. Dr. Aydan Balamir tarafından ''Mimarlık Yere ve Zamana Yakışmak İster'' isimli bir Konferans verdi.Konferansında ''Dünyada neler oluyor'' başlıklı bir sunum yapan Balamir, ''Yer ve zaman çok önemlidir birisi Coğrafya diğeri ise Tarih'le alakalıdır. Dinamik ve sahici kimlikler kendini tanımlayan modern kimliklerdir. Safranbolu'da bunu söylerken için için gülmekteyim. Türk mimarlarının başlıca iki saplantısı vardır, Safranbolu ve Mimar Sinan. Bu ikisi de eşsizdirler, yeganedirler, ama bunlar üzerinden kimliğimizi tanımlayarak ta hiç bir yere gidemeyeceğimiz açıktır. Mimar Sinan'a Safranbolu'da zamanında moderndiler. Bu kimlik dondurulmuş bir kimliktir, bundan sıyrılmak gerekir.'' dedi.esim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Resim sergisi Ziraat Bankası Sanat Galerisinde açıldı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

millet okuma derdinde yönetenler saçma etkinlikler peşinde.. bunları kovalayacaklarına öğrencilerin notlarıyla daha çok ilgilensinler... Saçma sapan etkinlikler düzenleyeceklerine öğrencilerin sorunlarını çözsünler...