15 Mayıs 2009 Cuma

AK PARTİ İL KONGRESİ


Akparti Karabük il başkanlığı seçiminin Karabük siyasetine etkileri ne olabilir. Önümüzdeki altı yıl içinde üç adet genel seçim olacak bu seçimlerde çıkacak sonuçlar karabükün geleceğini belirleyecektir. Seçilecek olanların kimlikleri, kişilikleri ,iktidar partisinden olup olmadıkları ,kapasiteleri , çalışkanlıkları , gelecekte nasıl bir Karabük le karşılaşacağımızı belirleyecektir. Örneğin 2011 milletvekili genel seçimlerinde Ak partinin milletvekili adaylarının kim olacağı hususunda bu kongre mutlaka etkin olacaktır. Milletvekili sayımız artık iki olduğuna göre sayın Mustafa Ünal eğer siyasete devam diyorsa nasıl daha önce olduğu gibi başvurusunu Karabük e bile yapmadan gelip listenin başına nasıl oturmuşsa yine gelip oturması muhakkaktır. Geriye bir koltuk ve çok aday var. Bu adayların en güçlülerinden biri olan sayın Emin Demir in şansının azaldığı bu kongre sonrası görülmektedir. Buna karşın mevcut milletvekillerinin ise şansları artmıştır.Ancak unutulmaması gereken önemli bir hususta sayın Ömer Ayar ın kendinden daha önceki iki il başkanına verilen milletvekili adaylığına talip olmasıdır ve hakkıdırda o zaman şansı en yüksek aday aday larından biri haline gelir. Yine il genel meclis üyesi sayın Seyfettin Dikmen inde adaylığa talip olması beklenmelidir. Orman genel müdürü sayın Osman Kahveci ,Acil durum yönetimi genel müdürü sayın Hasan İpek gibi isimlerinde unutulmaması gerekir.
9 mayıs tarihin de yapılan kongre de görünen en önemli husus ise iki adaylı bir kongre olmasına ve 23 oy farkla seçim sonuçlanmış olmasına rağmen ,salonun çoğunun boş olması kongre ye katılanların son derece heyecansız olması ,2011 seçimleri için herkesi düşünmeye sevk etmesi gerekir. Aksi halde milletvekilliklerinden birinin başka partiye gitme olasılığı hızla yükselmektedir. Buda ak partinin Karabük te belediyeden sonra alacağı ikinci büyük darbe olur.
Siyasette sinsice haraket etmek, kendine rakip olabilecekleri ayak oyunları ile yok etmek, insanların yüzüne gülüp arkasından darbe indirmek, insanları bir şekilde satın alarak o an için kullanmak, herkesin beklentilerini bilip herkese mavi boncuk dağıtmak, parti için de belki belirli başarılar kazandırabilir kişilere ancak bir süre sonra o partide yalnız kalınabilir o da sonun başlangıcı demektir.Bir zamanlar Anavatan partisi de böyle idi Ak partinin Anap ın kaderini paylaşmaması için lütfen biraz dikkat

Hiç yorum yok: