16 Mayıs 2009 Cumartesi

AKSOY; TUR OTOBÜSLERİ ÇARŞI MERKEZİNE GİREMEYECEK






Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy; Çarşı Kesiminin Trafik Sorununu Çözmek İçin Park Çalışmalarımız devam Ediyor Çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte Tur Otobüsleri Şehir Merkezine giremeyecek diyerek şöyle devam ettiopark sorununu çözme noktasında önemli gelişmelerin arifesindeyiz. İtfaiyemizin yanında bulunan alanı ücretsiz tur Otobüslerine açmayı planlamaktayız ve bu konuda önemli çalışmalar başlattık ve son aşamaya gelindi. Yine Kaamonu tarafından şehrimize giriş yapan turlar için de mezarlığın önünde bulunan şu anki Belediye otobüslerimizin park ettiği alanı ön tarafına istinat duvarı yükselterek gerekirse teraslama yaparak orada ikinci bir otopark oluşturma çabası içerisindeyiz. Bunu da çok kısa bir süre içerisinde faaliyete alacağız. Bu ikisi arasında gelen misafirlerimizin ulaşımı için toplu ulaşım araçları düşünmekteyiz. Bu araçlarımız özel giydirilmiş, üstü açık, toplu ulaşım araçlarıyla bu iki park arasında ücretsiz şekilde seyahat edecek ve araçlarını park eden insanların Safranbolu Çarşısına inmelerini kolaylaştırmak amacıyla ya da ziyaretini tamamlamış olanların servis araçlarına ulaşması noktasında toplu taşımaya yönelik de çabalarımız var. Bunlar tabii kısa vadede hemen yapmamız gereken çalışmalar.




DUVARLARI ELDEN GEÇİRECEĞİZ

Tarihi şehir merkezine giden yol üzerinde Gümüş mevkiinde bulunan istinat duvarına yerleştirilen İngilizce Dünya Mirası yazısı ve UNESCO logosu birkaç gün önce yerinden sökülerek kaldırıldı.
Eski Belediye Başkanı Nihat Cebeci zamanında yapılan ışıklı yazılar ve logo özellikle akşamları ışıklandırılmasından dolayı görüntü güzelliği yaratıyordu. Konu hakkında bilgi aldığımız Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy şunları söyledi: “ Safranbolu Dünya Mirası dediğimiz bir şehir. Tarihi şehre giden yol üzerinde bulunan bu yazı ve logoların bulunduğu duvar ile ilgili bir çalışmamız olacak. Burada bulunan duvar işçiliği Safranbolu taş mimarisine uygun bir şekilde onarılacaktır. Duvarın üzerinde Dünya Mirası yazıyor ancak duvar görüntüsü bu yazıya yakışmıyor. Duvarı da bu yazıya yakışır bir şekle dönüştürerek tekrar yerleştireceğiz” dedi.

Hiç yorum yok: