16 Mayıs 2009 Cumartesi

SIRADIŞINDA BİR SAFRANBOLU KLASİĞİ




Prof.Dr İbrahim Saraçoğlunun konuk olarak katıldığı ve Gazeteci Turgay Güler Tarafından Hazırlanıp Sunulan “ SIRADIŞI” Programı Cinci Handan Canlı yayınlandı
Türkiye`nin ilk ve tek sıra dışı haber aktüalite programı izleyicisine, aynaya tersinden baktırıyor. Madalyonların ikiyüzlülüğüne değil gerçeğe parmak basıyor.
Farklı sorular, başka yorumlar, gerçek açılımlar ve dahası. Gazeteci Turgay Güler`in kendine has bildik üslubuyla hazırlayıp ekrana taşıdığı Sıradışı hafta içi dört gün izleyicisiyle buluşuyor.
SAFRANBOLU’DAN CANLI YAYIN
Turgay Güler`in bugünkü konuğu Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu. Prof. Saraçoğlu Kronik bahar yorgunluğu, ebter tohumlar (suni tohumlar) kireçlenmenin çaresi, sezeryanla doğumun riskleri ile ilgili açıklamalar yapıyor.
Prof. Saraçoğlu, Safranbolu`nun kendine özgü yapısının diğer doğal güzellikleri olan bölgeler gibi yeterince korunmadığını belirterek çatısından yoldaki taşlara ve kapı tokmaklarına kadar kendine özgü Safranbolu evlerinin mutlaka korunması gerektiğini anlattı. Saraçoğlu, Safranbolu`da her ailenin evinin kapısının sesinin diğer ev kapılarından ayrı olduğunu, komşuların kapı sesi ile kimin kapısının açıldığını anladığını söyledi.
Prof. Saraçoğlu, Safranbolu`da doğal ortamda meyve sebze yetiştirmeye önem verilmesi gerektiğini Avrupa`da gübre ve ilaçlama yapılmadan üretilen meyve ve sebzenin iki üç misli fiyatlarla satıldığını belirterek Anadolu`da yetişen birçok meyveyi en organik şekilde üretilmesi sağlanarak Safranbolu`ya gelen turistlerin bu ürünleri satın almasıyla bölgeye ayrı bir gelir sağlanmasının mümkün olduğun savundu.
Prof. Saraçoğlu, kronik yorgunluk ve mevsim geçişlerindeki değişimlere karşı havuç ve incir kürü zorunludur. Kansızlığı önlemek için kuru inciri yarım litre suda kuru inciri kaynatacaklar. Kuru incir kansızlıkla birlikte hamile kalma rahatsızlığı olanlar için de kuru incir kürü mükemmel bir yardımcıdır. Ancak benim anlattıklarım doğrultusunda insanlar kendi kendine teşhis koymasınlar. Teşhisi koyacak kişi hekimdir bu sakın unutulmasın.
Ebter tohumların önemli eksikleri var. Bu tohumlardaki eksiklikler yüzünden kansere yatkın bir vucut bu tohumların ürünlerinin kullanılmasıyla hastalıklara daha kolay yakalanmaya yol açıyor. Sağlıklı beslenmek için besinin sağlıklı olması lazım. Hastalıklara karşı vucudun dirençli olabilmesi için ebter tohumlu ürünlerden uzak durmamız gerekiyor.


Hiç yorum yok: