14 Mayıs 2009 Perşembe

AKSOY; TURİST SAYISINDA ARTIŞ VAR


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy İlçemize gelen Turist sayısında her geçen gün artış yaşanıyor Esnafımızın ve Turistlerin sorunlarını yakından takip etmek için Hafta sonları Çarşı merkezde bulunan eski Belediye Binasında çalışacağım dedi
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “kısa vadede önemli oranda problemleri çözme adına artık her hafta sonu aşağı Çarşı’daki Belediye Binamızda görev yapmaya başladım. Cumartesi ve Pazar günleri sabah erken saatlerden başlayıp akşama kadar o binada çalışmalarımı sürdüreceğim. Ziyaretçilerimizin yoğun olduğu hafta sonlarında eski Belediye binamızda BEYAZ MASA’nın şubesi olarak çalışmalar başlatacağız. Kazdağlı ve İzzet Paşa meydanlarında gelen ziyaretçilerimizin; istek talep ve şikâyetlerini alacak turizm irtibat masaları oluşturmayı planlamaktayım ve faaliyete geçirmek üzereyiz.”
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY turizm faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan AKSOY “ Safranbolu’da ekonomik gelişmelerin de biraz düzelmesiyle turizm sezonu konusunda gerçekten iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Gerek 23 Nisan tatili münasebeti ile gerekse o zamandan beri devam eden hafta sonlarında ve hafta içine yansıyan turist rakamlarında olumlu gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. 19 Mayıs Bayramı dolayısıyla önümüzdeki hafta yaşanacak olan rezervasyonlarda da bana söylenen bilgilere göre şu anda büyük rakamlara ulaştığımızdır. Önümüzdeki hafta neredeyse bütün otellerimiz % 90 kapasiteyle dolu durumda. Tabii bu kısa vadeli olarak görünen durumlar, çok daha iyi olması turizmimizin bütün yıla yayılması için böyle bir takım çalışmalar yapmamız gerekiyor. Mesela tanıtım çalışmalarımız çerçevesinde geçen hafta Safranbolu’muzu ziyaret eden otuza yakın yabancı medya mensubu ve bir o kadar yerli Ulusal basın mensubunun gelmesi, Safranbolu’muzda önemli etkinliklerin merkezi olma noktasında çalışmalarımızın ürünü olarak bunu değerlendiriyorum. Tanıtım konusunda turizmcilerimizle geçen hafta bir toplantı yaptık. İNFO toplantıları, bu toplantılarda Safranbolu’muzun tanıtımı ve buraya turist, ziyaretçi getirecek ajanslarla ilgili bir takım gelişmeleri planlamaktayız. Turizmi bir Master plan çerçevesinde değerlendirip, günü birlik ya da kısa vadeli çözümler yerine çok uzun vadeli çözümler oluşturup bu çözümler çerçevesinde Safranbolu’muzdaki turizmi geliştirmemiz lazım. Ben bu konuda Önemli olabilecek bazı çalışmaları başlatmak istiyorum. Gerek Karabük ve çevresinde turizmi geliştirme hizmet birliği ile gerekse Safranbolu turizmcileri esnafları ve Ticaret Odasıyla birlikte Safranbolu’nun turizmi konusunda kurumsal anlamda önemli çalışmalar yapmayı planlamaktayım.”

Hiç yorum yok: