14 Mayıs 2009 Perşembe

Bağlar Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu 4-B Sınıfı Öğrencileri Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy İle RÖPORTAJ YAPTI


Bağlar Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret ederek röportaj yaptılar. Fatih ve Yasin isimli Öğrenciler öğretmenlerinin verdiği ödev gereği çeşitli sorular sordular. Öğrencilerle özel olarak ilgilenen Başkan Aksoy soruları tek tek yanıtladı.
Sorular şu şekilde geldi; “Safranbolu Belediyesi gelirlerini nasıl elde ediyor”
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY cevap olarak “Belediyelerin gelirleri birincisi kendi öz kaynaklarından sağladığı gelirler, ikincisi devletten aldığı, merkezi hükümetten aldığı bütçe desteklerinden oluşuyor. Öz gelirleri ise hepimizin ödediği emlak vergisi, eğlence vergisi gibi vergiler, yine su faturalarıyla ödenen paralar, Safranbolu’da yapılan ticari faaliyetlerden belli bir oranı yüzde olarak hükümetimizin Safranbolu Belediyesine sağlamış olduğu desteklerden oluşuyor.”dedi. Öğrencilerin 2. sorusu ise “Safranbolu’nun doğal kaynakları nelerdir” şeklinde oldu. Başkan Aksoy cevap olarak “Safranbolu’muz doğal kaynakları açısından zengin bir ilçemiz. Gerek Safranbolu’nun tarım alanları, gerekse bundan sağlanılan mermer gibi kaynaklar gerçekten oldukça zengin, topraklarımız çok verimli, bu verimlilik Safranbolu’muzun güzelleşmesine sebep oluyor.”sözlerine yer verdi. Son röportaj sorusu ise “ağaçları kestikten sonra yerlerine ağaç dikmeli miyiz” şeklindeydi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet AKSOY bu soruyu da şu şekilde yanıtladı; “Bence ağaçları hiç kesmeyelim daha da çok ağaç dikelim. Mesela Bartın’a giden yolun belirli noktalarındaki ağaçlar zorunlu olarak kesiliyor. Ben inanıyorum ki Orman Müdürlüğümüz orada kesilen ağaçların en az iki üç katı kadar bu yaz başka yerlerde ağaçlandırma yapması lazım. Bir tarafta yok ederken diğer taraftan ileride daha da gür olarak çıkması için yeniden ağaç dikmemiz lazım” dedi.

Hiç yorum yok: