19 Mayıs 2009 Salı

HALKIN NÖKERİ


BİR KENTİN GELİŞEBİLMESİ


Bir kent in gelişebilmesi, kabuğunu kırıp rakipleri karşısında öne geçebilmesi o kent teki birlik beraberlik duygusu, kent i yönetenler arasındaki uyum ,kent teki dinamiklerin aynı hedefe yönlendirilmelerine bağlıdır.
Bu bağlamda Karabük ümüzü ele alırsak, durum maalesef şu an için hiç iç açıcı gözükmemektedir. Karabük ün ekonomisinin bel kemiği olan Kardemir yönetimi ile Karabük ümüzün en önemli sivil toplum örgütü olan ve iş dünyasının buluştuğu en önemli platfrom olan Ticaret ve sanayi odası arasındaki gerginlik Sanayi ve Ticaret Bakanı sayın Nihat Ergün ün önünde tartışma seviyesine tırmanmış durumda. Yine Karabük ün en önemli makamına iktidar ile kavgalı muhalif bir belediye başkanının seçilmesi yerel yönetim ile hükümet arasında uyumun zor olduğunu göstermektedir. Ayrıca sayın başkan Karabük ün dertlerinden çok, seçimde etmiş olduğu hesapsız sözlerin altında kalmama sevdasıyla basit basit konuları kendine iş edinmişe(ki öyle) durum daha vahim demektir.
Karabük ün önemli dinamiklerinden Çelik iş sendikası genel başkanı ve Karabük spor başkanının davet edildiği Ticaret ve sanayi odası meclisinde adeta azarlanması şube başkanının ise iyice terslenmesi, iktidarı elinde tutan Ak partinin il kongresin de adeta ortadan ikiye bölünecek şekilde bir sonuçla neticelenmesi ve milletvekillerin aleni taraf olup kulislere girmesi kongreyi kaybeden tarafın kendini dışlanmışlık duygusu içinde adeta pusuya çekmesi, en büyük ekmek kapımız Kardemir den sendikal hesaplarla olduğu iddia edilen gerekçelerle insanların işlerine son verilmesi yine belediyeden içinde Karabük ün en büyük mahallesinin muhtarının da bulunduğu bir gurubun siyasi olduğu iddia edilen sebeblerle işlerinden atılması, Karabük ümüzün içinde bulunduğu ruh halini ortaya koymaktadır.
Karabük ün en büyük istihdam sektörü olan çelik sektöründe ,hammadde yetersizliği ve bölüşüm adaletsizliği sebebi ile haddehanelerimiz çalışamamaktadır. Buda Karabük ümüzü mevcut işsizlere ilaveten ekstra 3000 işsizin katılımı ülkemizin en yoğun işsizliğinin yaşandığı yer haline getirmiştir.
Evet Karabük ümüzün durumu budur.Şimdi kafamızı elimizin arasına alıp düşünmemiz ve Karabük ümüzü nasıl bu sıkıntılardan kurtarırız, nasıl tekrar koşmaya başlatırız sorularına hep birlikte cevap aramamız dileğiyle

Hiç yorum yok: