23 Haziran 2009 Salı

LOKUMCULARDAN LOKUM GİBİ BİR GECE


Safranbolu Çelik Palas Otel'in bahçesi anlamlı ve örnek bir moral yemeğine sahne oldu. Bünyesinde Safrantat Pastanelerini, imalathanesini ve Çelik Palas Otel'ini bünyesinde barındıran Safranbolu Çelik Palas Turizm, Petrol, Gıda, İnşaat, Kuyumculuk, Taah, San, Tic, Ltd, Şti Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çakır yaklaşık 120 çalışanına moral yemeği verdi. Safranbolu ve 5 de çevresinde anlamlı ve örnek moral yemeklerinin 5. ni düzenleyen Metin Çakır önceki akşam Çelik Palas Otel'in bahçesinde stajyerlerle birlikte yaklaşık 120 çalışanını ağırladı.Dünya'da ki kriz nedeniyle çok sayıda işçinin çıkartıldığı bir ortamda ve işsizlik kaygısı nedeniyle morallerin bozuk olduğu bir döneme denk gelen moral yemeğinde çalışanlar gönüllerince eğlenme ve stres atma fırsatı buldular. Çelik Palas Otel personelinin ayrı bir zevkle servis yaptıkları moral yemeğinde gazetemize değerlendirmede bulunan Metin Çakır; "Biz Şirket olarak moral yemeklerimizi 5 yıldır düzenliyoruz ve artık geleneksel hale getirdik. Daha önceki yıllarda moral yemeklerimizi kırda piknik şeklinde yapıyorduk. Piknikte bazı personellerimizin gelip gitmesinde sorun yaşadığımız için yine şirket bünyemizde bulunan Çelik Palas Otel'imizin bahçesinde yapmayı uygun bulduk. Safranbolu'da faaliyet gösteren pastanelerimizi de merkez hariç erkenden kapatıp personelimizin tam kadro geleneksel moral yemeğimize katılımlarını sağladık. Ben yılda bir kez de olsa çalışanlarımız ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Moral yemeklerimizi önümüzde ki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.Şirket müdürlerinin de tam kadro katıldığı moral yemeğinde Çelik Palas Otel'in Bahçesine büyük bir mangal kuruldu. Çıkan Rüzgarında azizliği nedeniyle mangal dumanından kısa bir rahatsız olan çalışanlar kızartılan etlerini iştahla yerlerken, otel tecrübeli aşçısı Bayram Usta'nın ise sıkıntılı anlar yaşadığı görüldü. Moral yemeğinde dağıtılan zarfların içerisinde ki kağıda çalışanlar hem sorunlarını, hem de işyerlerinde ki işlerin daha iyi yürümesi için fikirlerini de isimsiz olarak yazdılar. Çok değerli fikirlerinde çıktığı belirtilen mektuplar görevli personel tarafından incelenmek üzere toplandı. Yazılan taleplerin arasında en fazla dikkati çeken konu zam talepleri olsa da değişik ve uygulanabilir fikirler de yer aldı.Şirket Patronu Metin Çakır tarafından düzenlenen moral yemeğinde ikide emeklilik olayı yaşandı. Safrantat'ın merkez pastanesinde 35 yıldır özveri ile çalışarak Personel Müdürlüğü görevine kadar yükselen Muharrem Sezer ve 15 yıldır pasta ustası olarak çalışan Mehmet Aktan'da emekli oldular. Yine Safrantat'ta hazırlanan yaş pasta Muharrem Sezer, Mehmet Aktan ve Metin Çakır tarafından kesildi. Safranbolu Çelikpalas Şirketinin mihenk taşlarından biri olan Safrantat Lokum Helva ve Şekerleme çalışanları moral yemeğinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlenme fırsatı bulurlarken emekli olan Muharrem Sezer ve Mehmet Aktan'ın mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Hiç yorum yok: