8 Haziran 2009 Pazartesi

SAFRANBOLU 27 HAZİRAN’DA TRT 1 EKRANLARINDA


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT bünyesinde yayın yapan Haber Anadolu programı Safranbolu’da çekimler yaptı. 27 Haziran günü TRT 1 ekranında yayınlanacak olan program TRT TÜRK, TRT AVAZ, TRT GAP ekranlarında da yayınlanacak. Program TRT’nin çok dilli sitesinde de yer alacak.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile de bir söyleşi yapan program ekibi ilçemizin tarihi ve turistik değerlerini görüntüledi. Başkan Aksoy ekibe verdiği söyleşide “Soyut miras kadar Somut mirasın da önemli olduğunu ve Safranbolu’ya gelen ziyaretçilerimizin doyasıya tarihi yaşamaları için sadece gezilebilir yer olarak tarihi çarşı bölgemizi değil, Bağlar bölgemizin de görülmeye değer sayısız özellikleri olduğunu ifade etti. Başkan Aksoy, Bulak Mencilis mağarasının, kanyonlarımızın, İncekaya su kemerimiz gibi birçok tarihi yapıtın yer aldığı Safranbolu’nun geçerken uğranılacak veya bir gün konaklanacak bir yer olmadığına ve en az burada üç gün kalınması gerektiğine vurgu yaptı. Gelen ziyaretçilerin buradan ayrıldıktan sonra görmedikleri yerleri duyduklarındaki pişmanlıklarına şahit olduğunu belirten Aksoy bu pişmanlığın yaşanmaması için buraya gelindiğinde, güzel Safranbolu’muzun bütün yönlerinin görülmesi ve yaşanması gerektiğini ifade etti.
3 yılı aşkın bir süredir TRT ekranlarında yer alan ve pek çok ödül kazanan program Anadolu’yu ekrana taşıyan önemli yapımlardan biri. Bu kapsamda ilçemizin tanıtımı için de yapılacak olan program büyük önem taşıyor.

Hiç yorum yok: