8 Haziran 2009 Pazartesi

SAFRANBOLU’DA EĞLENCENİN SINIRI YOK


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından ücretsiz hale getirilen kent ormanı TYRANT PAİNTBALL oyunu ile renklenmeye başladı.
Safranbolu’da eğlencenin sınırı yok. Girişi Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından ücretsiz hale getirilen kent ormanı renklenmeye başladı. Çevre düzenlemesi gerçekleştirildikten sonra geçtiğimiz haftalarda Başkan Aksoy’un örnek belediyecilik anlayışıyla ücretsiz hale getirdiği kent ormanda Pazar günü “Tyrant Paintball” açılışı yapıldı. Dualarla yapılan açılışta kısa bir konuşma yapan Aksoy; “Safranbolu’da 2500’e yakın üniversite gençliği var, toplam nüfusumuzun %15’i 18 yaş altında yine %25’e yakını da 25 yaş altında, dolayısıyla gençliğe hizmet etmek, hususunda büyük bir arzumuz ve isteğimiz var. Öncelikle kent ormanımızı ücretsiz hale getirerek insanlarımızın buraya girip çıkmalarını kolaylaştırdık. Burayı şehrin bir parçası haline getirmek istedik. Buraya canlılık getirmek amacıyla arkadaşlar böyle bir boya oyununu teklif ettiler. Bizde sıcak baktık, yeter ki girişimcilerimize destek olalım, hem de burada iki kişiye istihdam sağlanırsa bu gençler, bana iş ver diye gelmek yerine ben iş kurmak istiyorum bana yardımcı olun dediklerinde biz çok daha fazla istekli ve arzulu oluyoruz. Yine buraya bir büfe açılacak ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Kent ormanını Safranbolu’nun bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. İnsanlarımız gelsinler burada sporlarını yürüyüşlerini yapsınlar ve burası şehirle entegre olsun istiyoruz. Önümüzdeki günlerde sabah saat altıdan sonra bizi burada göreceksiniz. Buraya koşuya geleceğiz. Halkımızı da bu vesileyle buraya davet ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un açılışını yaptığı savaş oyununda basın mensuplarıyla Başkan Aksoy’un takımı eğlenceli bir oyun oynadı. Oyunun içeriği ise şöyle; özel kamuflajlar giyiliyor, kasklar takılıyor en fazla beş kişi ve karşılıklı iki takım halinde oynanıyor, bir hakem yönetiyor, hakem düdüğü çaldıktan sonra savaş başlıyor ve yine düdük çaldığında atış yapmak kesinlikle yasak. Vurulan oyun dışında kalıyor, oyunun amacı ise ya tek olan bayrağı kapmak ya da karşı takımın bayrağını kapmak, oyunda kullanılan silahlardan atılan boyalar doğaya zarar vermiyor. Boyalar yuvarlak misket şeklinde olup fırlatması için silahlarda karbondioksit tüpleri bulunuyor.
“Tyrant Paintball” oyun alanını kent ormana kuran Borabey Yılmaz ise Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a katkılarından dolayı teşekkür ederek bu eğlence yerinin insanlarımıza hayırlı olmasını ve fiyatların da oldukça uygun olduğunu ifade ederek bütün Safranboluluları kent ormanında Paintball oynamaya davet ediyorum dedi.

Hiç yorum yok: